Борисов: Довечера чакаме още 57 000 ваксини, веднага ги пращаме по районите (ВИДЕО)

2840
Борисов: Довечера чакаме още 57 000 ваксини, веднага ги пращаме по районите (ВИДЕО)
Снимка: Правителствена пресслужба

"Довечера чакаме още 57 000 дози ваксини. А вчера са ваксинирали 16 000 човека. Създали сме организация още през нощта да разкарат по районите новите ваксини. Всички виждат колко бързо и организирано протича ваксинацията, включително на СИК и ЦИК, но и на всички желаещи". Това заяви Бойко Борисов по време на визитата си в Чирпан.

Премиерът поясни, че е важно да мине март, който е критичен, и даде да се разбере, че разчита на разума и чувството на съхранение на българите, защото вирусът още не си е отишъл. Борисов бе категоричен, че пандемията не е преминала и отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват. Всички в ЕС настоявали да се спазват договорите от страна на компаниите, защото именно на тяхна база правят плановете за ваксинация. "Иначе трябва да държим по складовете. Икономиката има нужда от съвземане", каза той.

Борисов в Брестовица: Тука ако им унищожиш лозята трябва да ни избият с камъни (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов посети преди минути пловдивското село Брестовица. Заедно с регионалния министър Николай Нанков и областният упр...

„Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП“, категоричен бе Борисов. Министър-председателят акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството.

В Чирпан премиерът Борисов разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води. Съоръжението струва над 15 милиона лева и е оразмерено за 19 641 еквивалент жители с водно количество от 112 литра за час. Съоръжението, изградено по Оперативна програма „Околна среда“, се състои от стъпало за механично пречистване с груби решетки и комбинирани съоръжения за отделяне на масла, мазнини и пясък, два биобасейна, всеки с диаметър 30 м и дълбочина 7 м, снабдени с аерационна система, два вторични радиални утаителя с 15 м диаметър и с 4,5 м дълбочина, UV инсталация за обеззаразявяне на пречистената вода, както и техника за третиране на отделените утайки. Проектът е поредна стъпка към осигуряването на още по-добро качество на живот на жителите на Чирпан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com