България ще привлича по-богати туристи

604
България ще привлича по-богати туристи
Снимка: БГНЕС

Страната ни има потенциал да привлече по-богати туристи, смята министърът на туризма Николина Ангелкова. 

По думите й в момента България е разпозната като дестинация “среден клас”, а имаме шанс до 5-10 години да се позиционираме и на висококатегорийния пазар. 

Белгийско издание: Посетете България и опитайте баница!

Водещ белгийски всекидневник препоръчва днес туристите, които посещават България, непременно да опитат баница. Изданието представя 15 и...

Министерството на туризма обмисля въвеждането на доброволен етикет за качество, насочен към хотелите и ресторантите от висока категория. Това ще стане с промени в Закона за туризма, като в наредба към него ще бъдат описани условията, на които трябва да отговарят хотелите и ресторантите, посочи още Ангелкова.

С тях се очаква да бъде насърчено посещението на туристи в България в обекти от високата категория, като до 5 години може да бъде постигнат ръст от 20 на сто в този сегмент. За миналата година, дори и без етикета за качество, има 4% ръст в хотелите висока категория, съобщи министърът на туризма. За този летен сезон всички хотели от високия сегмент вече били резервирани.

Ангелкова увери, че измененията ще бъдат внесени в парламента до края на годината.

В България средната почивка излиза 400 евро за 5-6 дни на човек, коментира още министърът, позовавайки се на последни данни на БНБ. Във френските хотели от високата категория, които са с етикет за качество, подобна почивка струва 1300 евро. 

От туристическия бранш предлагат платени стажове за решаване на кадровата криза

Курортният комплекс „Св. Св. Константин и Елена" е в пълна готовност за началото на новия туристически сезон, който се очаква да ...

В България подобна разлика не би могло да има, отбеляза Ангелкова, защото по думите й нашият продукт е различен и хотелите ни от висока категория ще трябва да предложат кои да са тези елементи, които да бъдат включени в доброволния етикет за качество. От една страна, целта е да станем конкуренти на световните туристически обекти, а от друга - бизнесът да не се утежнява, посочи Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com