Български ученици с награда от международно състезание

8846
Български ученици с награда от международно състезание
Снимка: Thinkstock

Български ученици спечелиха петото издание на международното състезание „Социални иновации” . Те се представили с идея за "умен"  часовник за незрящи хора - многофункционално устройство, което служи едновременно като навигатор, комуникатор, телефон и анализатор и по този начин помага на незрящите да се интегрират по-ефективно в заобикалящата ги среда, съобщават от jabulgaria.org.

Наградите в конкурса бяха връчени днес от Junior Achievement Bulgaria и NN България. Идеята на българските ученици получи преди това възможност за участие на международен финал на престижното състезание..

МОН с акция срещу фиктивно записаните ученици

Шефовете на регионалните инспекторати по образованието трябва да планират допълнителни мерки и указания срещу фиктивно записани ученици...

„Социални иновации” е световно състезание, в което ученически отбори от 7 страни разработват проекти, които могат да окажат положително влияние върху обществото. Учениците Искрен Гайдаров, Любомира Любенова и Мария Иванова от Провадия достигнаха до победа, след като преодоляха конкуренция от общо 300 отбора и 1 000 ученици, включили се в националните кръгове на конкурса, пише "24 часа".

Искрен и Мария от отбора победител SeeTech обясниха, че всеки е имал своята роля в екипа – от проучвания и технически идеи до дизайна на устройството. Според Искрен работата с учителите и консултантите е надъхваща и стимулираща, тъй като те превръщат нещо, което изглежда сложно за учениците, в нещо изключително лесно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии