Българският Червен кръст събра близо 2 млн. лева в помощ на лечебни заведения

962
Българският Червен кръст събра близо 2 млн. лева в помощ на лечебни заведения
Снимка: БГНЕС

Като част от своята благотворителна кампания „Заедно срещу COVID-19”, до 11 януари Българският Червен кръст е събрал 1 929 395 лв. в помощ на лечебните заведения у нас. Инициативата продължава, като с набраните средства БЧК обезпечава болници в цялата страна с най-необходимото за лечението на пациенти и за обезопасяването на медицинските екипи на първа линия в борбата с COVID-19.

 

БЧК стартира кампания за COVID-19 под надслов "Направи го за тези, които обичаш"

Българският Червен кръст (БЧК) стартира мащабна информационна кампания за COVID-19 под надслов „Направи го за тези, които обичаш&...

В дейностите на БЧК в отговор на COVID-19 към момента са взели участие общо 5 647 доброволци, благодарение на които над 100 хиляди нуждаещи се са получили хранителни продукти. Към момента Българският Червен кръст също така е предоставил над 3 милиона лични предпазни средства, както и над 20 хиляди PCR теста. Не по-малко значима е помощта, която организацията оказва на лечебните заведения, които получиха специализирана медицинска апаратура и имущество от бедствения резерв на БЧК за подпомагането на борбата срещу COVID-19, както и хигиенни продукти и консумативи за медицинския персонал и доброволците на първа линия. Чрез своите дейности в отговор на пандемията БЧК е достигнала до над 430 000 души, като продължава да предоставя актуална, достоверна и навременна информация на обществото. От началото на пандемията БЧК предоставя и психосоциална подкрепа на гражданите, които имат нужда от такава, чрез Националния чат за психосоциална подкрепа, достъпен на официалния уебсайт на организацията.

В началото на месеца БЧК стартира и мащабна информационна кампания, свързана с COVID-19, наречена „Направи го за тези, които обичаш“. Целта на инициативата е да подчертае важността от спазването на противоепидемичните мерки и междувременно да предоставя надеждна информация на българските граждани. Името на кампанията „Направи го за тези, които обичаш“ е избрано неслучайно и цели да провокира лична и емоционална ангажираност у всеки гражданин и така да го мотивира да спазва мерките, за да защити близките си. Кампанията е част от програмата „Дейности в отговор на COVID-19” на БЧК, която се финансира от Американската агенция за международно развитие (USAID) и е подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), която е част от продължаващата вече почти година хуманитарна дейност на БЧК в борбата с пандемията.

Благотворителната кампания „Заедно срещу COVID-19” се реализира паралелно с дългосрочните програми на организацията, подпомагащи едни от най-уязвимите групи в обществото. Сред тях са инициативата „Топъл обяд“, чрез която 1473 деца от социално слаби семейства получават безплатна топла храна през зимните месеци; предоставянето на хранителни пакети за социално слаби граждани по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане; дейностите по програма „Домашни грижи за независим и достоен живот“ в подкрепа на самотни възрастни хора и др.

 

БЧК предоставя образователни комплекти на деца от социалнослаби семейства

Инициативата e част от дългогодишната програма „Топъл обяд” и от програма „Дейности в отговор на COVID-19” Соф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

По-ниски цени на лифта в Банско в събота

Прогноза за времето - 30 март 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 29 март 2024 г.

Ректорът на Академията на МВР се превърна в спор между депутат и министър

Кампания „Чиста вода от Керхер“ през тази година ще подкрепи инициативата „Чешмите в България“

Зов за помощ: Да помогнем на Дияна да пребори тежката болест

Съдът отрече съдийка от кръга на Нотариуса да е решила дело на жена му

Времето утре - 30 март 2024 г.

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com