Цели класове на протест утре заради маските в училище, наричат ги "геноцид срещу децата"

3985
Цели класове на протест утре заради маските в училище, наричат ги "геноцид срещу децата"
Снимка: БГНЕС

С призива "Да спрем геноцида над децата ни!" цели класове от столични училища, заедно с родителите, излизат на протест в петък, 18.09.2020 г. от 17.00 ч. пред бившия Партиен дом.

Учениците се организират в подкрепа на внесената петиция от над 15 организации, до всички управляващи институции - Парламент, Министерски съвет, Министерство на образованието, БАН и др.

Преди седмица вносителите, инициатори на петицията - журналистката Патриция Кирилова и изследователката Мила Салахи, се срещнаха с депутата от управляващата коалиция - Красимир Богданов, за да му предадат подписката в защита на физическото и психическо здраве на българските деца.

Исканията на протестиращите са публикувани в десетки групи, обединяващи родители и ученици, като сред тях са: Незабавно отпадане на задължителните маски, шлемове, ръкавици и други подобни, където и да е в зоната на училището. Мотивът е, че няма научно обосновано изследване, което да потвърждава недвусмислено, че което и да е от тези средства спира разпространението на COVID-19.

"Тези мерки може да доведат до увреждане на децата ни, както показват много изследвания, доказващи, че маските са вредни за здравето, тъй като водят до недостиг на кислород, бактериални инфекции и редица други проблеми.

Родителите и учениците протестират и срещу принудителното или задължителното тестване на деца с или без симптоми, както и на техните семейства и контактни лица.

Според чл. 29 (2) от Конституцията на Република България "никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

Недомислието на мерките спрямо учениците касае и поставянето под карантина на цял клас при установяване на положителна проба, което е напълно необосновано - нали децата контактуват с много други хора, освен със съучениците си. По тази логика трябва да бъдат поставени под карантина всички учители, родители, обслужващ и административен персонал и техните контактни лица. Поставянето под карантина на различни класове и учители по различно време ще предизвика хаос в учебния процес, както и в страната като цяло, тъй като родителите ще бъдат принудени да отсъстват от работа. В условията на настъпваща безпрецедентна икономическа криза подобни действия, които ще я задълбочат, трябва да имат много солидно основание", се казва в съобщение до медиите, разпространено от организаторите.

Малоброен протест срещу маските в училище

Протест против задължителното носене на маски в училище е организиран и днес пред Министерството на образованието и науката, съобщи БНР...

Една от мерките, която според тях ще доведе до трайни психически травми подрастващите, е за принудително налагане на социална дистанция или други нетипични и нехуманни мерки спрямо тях. Децата контактуват интензивно едно с друго, както и с родители и други възрастни, от над 4 месеца. Налагането на социална дистанция е не само нелогично, но и ненужно, като представлява заплаха за правилното психическо и социално развитие на подрастващите.

Родителите категорично се противопоставят на задължителната ваксинация срещу COVID-19, тъй като хипотетичната ваксина не може да даде гаранция за страничните ефекти. Известно е от многото по- тежки епидемии в световната история, че за създаването на ефективна ваксина са нужни десетилетия. Това е грубо нарушение на човешките права, правото на личен избор и геноцид над цялото човечество.

"Като превенция на COVID-19 ние - Патриция Кирилова и Мила Салахи, дадохме публичност на уникален метод, базиран на опита на поколенията преди нас, с който без много шум предпазихме и спасихме наши сънародници по целия свят. С този метод задушаващата кашлица и другите по-тежки симптоми на вируса минават за денонощие. Доказано е, че в страните от източния блок, където се извършва задължителна ваксинация БЦЖ, случаите на covid-19 е в проценти по-малък от тези без ваксинация. Известно ли е на здравния министър, на правителството и на отговорните институции, че в България има създаден имуностимулатор на основата на БЦЖ Катрапс, патентован за целия ЕС, създаден от професор Нася Хаджиева, който е също толкова ефективен като така наречените противогрипни ваксини?", питат вносителите на петицията от Сдружение Велика БОЛГАРИА – Патриция Кирилова и Мила Салахи, подкрепени от Фондация Тракия, Магията на българската роза, Свята земя българска, Организация на обединените българи и други.

Вижте още:

Мангъров: Идеята децата в училище да имат маски е абсурдна

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com