Чувствително се понижават дневните температури

1315
Чувствително се понижават дневните температури

Днес (16 юли) над западната половина от страната въздушната маса ще остане силно неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи , придружени с гръмотевици и силен вятър. Има условия и за градушка. Дневните температури чувствително ще се понижат и максималните ще бъдат между 29°- 27°. Над източната половина от страната вятърът ще остане изток-югоизток, ще бъде предимно слънчево и все още горещо с максимални температури 32°-37°.

Атмосферното налягане ще започне да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Тази година "Горещниците" няма да оправдаят името си

Според народната традиция в продължение на три дни - 15, 16 и 17 юли "не се ходи на нива, не се работи, не се пали пещ и не се пече хля...

Над масивите от Западна България няма да е подходящо за туризъм. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен южен вятър, който привечер ще отслабва и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Над масивите в източната половина от страната ще бъде предимно слънчево. Максимална температура на височина 1200 метра – около 23°, а над 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури 28°-29°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 26°-27°.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...