Димитров: Протестиращите майки са драматично подведени от омбудсмана

2311
Димитров: Протестиращите майки са драматично подведени от омбудсмана
Снимка: БГНЕС

Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че протестиращите майки на деца с увреждания са "драматично подведени" от омбудсмана Мая Манолова, според която Законът за личната помощ ще реши техните проблеми.

"Ние не сме "за" или "против". Ние споделяме това, което казват майките като проблеми. Не споделяме начина, по който Мая Манолова казва, че ще им реши проблемите, защото не е вярно, защото ги лъже. Социалният министър е в неговата функция да излезе и да каже как ще решат проблемите и колко пари ще струва всичко", заявява той.

Пламен Димитров: Борисов не трябваше да приема оставката на Бисер Петков

Премиерът Бойко Борисов сбърка, като прие оставката на социалния министър Бисер Петков. Това каза президентът на КСНБ Пламен Димитров з...

Позицията на КНСБ е, че трябва да се увеличат средствата за чужда помощ, което ще позволи на самотни хора с увреждания в малките населени места да се погрижат за себе си:

"Проблемът не е в личната помощ. Защо не идете на село и да видите тази жена с 90 и повече процента увреждания, на легло, дали ѝ трябва личен асистент и Закон за личната помощ, или ѝ трябва друго. Хората, които имат нужда от чужда помощ, получават добавка за чужда помощ. Тя е мизерно ниска. Трябва да бъде удвоена, утроена не знам колко пъти, но от там трябва да се мине".

Срещу идеята на Мая Манолова се обявиха и от национално представителните организации на хората с увреждания. Според тях един Закон за личната помощ би подкрепил 77 хиляди души, докато хората с увреждания са в пъти повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com