Днес стават ясни резултатите от анализа за злополучния участък от пътя София - Варна

6484
Днес стават ясни резултатите от анализа за злополучния участък от пътя София - Варна
Снимка: МВР

Полицейското присъствие в отсечката от пътя София – Варна, където през последните дни станаха няколко тежки катастрофи, вече е засилено. По разпореждане на главния секретар на МВР всички автомобили са с включени светлини, заяви в предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ областният управител на Ловеч Георги Терзийски. Той уточни, че от няколко дни се правят анализи за допълнителните мерки, които могат да бъдат предприети. Проверките на местата, където са станали катастрофите, са установили, че всички условия за безопасно придвижване на практика са налице.

„Настилката е нова, маркировката е нова, знаковото стопанство е напълно възобновено и наистина разпоредихме допълнителни справки и анализи. След срещата при министър-председателя днес, ще има резултати от тези анализи“, каза Терзийски.

Отново катастрофа край Ловешко, има жертва*

Отново катастрофа край Ловешко. Катастрофата е станала днес край участък около село Сопот (Ловешко), информира Нова телевизия. Целият ...

В района на село Микре са станали над 100 катастрофи през последните години, каза от своя страна председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров, като се позова на данни от медиите.

„С нова настилка и нова маркировка няма да се подобри положението. Във всички държави, в които има по-малко загинали, от които ние можем да черпим опит, тези проблеми се решават много просто - с видеоконтрол и видеонаблюдение. Трябва да има изградена система от видеокамери, които безкомпромисно, 24 часа да засичат абсолютно всички нарушения - било превишена скорост, било навлизане в насрещното. Вторият елемент от тази система е, когато тези нарушения бъдат засечени и констатирани, да следват безкомпромисни санкции и глоби, а не както е в момента - всяка втора глоба да не се плаща. Анализът, който се прави, надявам се да стигне до този извод, защото всичко останало е направено“.

Тодоров коментира още, че в страната ни през последните 6 години не е купена нито една камера за видеонаблюдение по пътищата. По думите му, с най-малко жертви на пътя са годините, в които са били поставени камерите. Съоръженията за наблюдение се изплащат за 3 – 4 - 5 месеца, каза още той.

„Важен факт, на който се надявам управляващите да обърнат внимание е липсата на колани в автобусите“, зави Тодоров, като уточни, че „в част от автобусите въобще няма колани, а там, където има те не се използват, защото няма създадена система за контрол“.

Карат във ВМА четирима от пострадалите при катастрофата край Микре

Вероятно четирима души, пострадали по-рано днес в катастрофата край ловешкото село Микре, ще бъдат приети във Военномедицинска академ...

„Да сте чули полицейски автомобил да спре автобус и полицаят да се качи горе и да провери дали пътниците са с колани, макар че имат това задължение? Аз съм сигурен, че ако в автобуса с незрящи бяха използвани колани, нямаше да се стигне до такава тежка ситуация при този челен сблъсък. Слушайки началника на ВМА за черепно-мозъчни травми, счупвания на тазовите кости - това са показателни травми, които говорят, че не са използвани предпазни колани“, заключи Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com