Домусчиев отново хвали разследващите журналисти в Nova, след тях вървяла и прокуратурата

5319
Домусчиев отново хвали разследващите журналисти в Nova, след тях вървяла и прокуратурата

Собственикът на Nova Кирил Домусчиев похвали разследващия екип на телевизията и ги поздрави за "отлично свършената работа".

"Приятели, отново Васко и Тина чупят рейтингите по гледаемост! И не само това. Водещата телевизия за пореден път тези дни прави силно разследване с необорими доказателства за кражби на много милиони! Браво, колеги! След вас върви и прокуратурата.", това написа Домусчиев в профила си във Фейсбук.

Кирил Домусчиев: Кой казваше, че Нова няма разследваща журналистика?!

"Кой казваше, че Нова няма разследваща журналистика?! Още много такива силни предавания на Васко и Тина ще видите през новия сезон. Бра...

Припомняме, че след като закупи Nova Домусчиев замени разследващите журналисти Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов.

Това стана под предлог, че се прекратяват трудовите им договори и им предлагат да работят като "свободни електрони" - да произвеждат продукция, която после да предлагат на телевизията.

Тълкуванието на ръководството на това решение било, че така им се дава пълна свобода и независимост.По същество обаче новите условия на т.нар. граждански договори не просто не дават свобода на журналистите, а въвеждат санкции за тях, ако например откажат да направят „тема, поръчана им от медията“

И Марин Николов напуска Нова телевизия

"Приятели, след дълго лятно отсъствие тук, време е да съобщя, че и аз напускам Нова. Официално от днес". Това написа в своя Facebook пр...

След смяната на собствеността журналистите в Нова телевизия започнаха да говорят неофициално за цензура. Впоследствие част от тях разясниха случващото се и с имената си. Първи това направиха спортните журналисти от сайта „Гонг.бг“, които се оплакаха от „външна намеса“ в редакционната им политика.

След това Христо Христов, който държи 3% от капитала на "НетИнфо", обяви в профила си във фейсбук, че вижда "засилена намеса в редакторската политика на сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз".

Припомняме още, че авръщането на Васил Иванов в Нова събуди спомени за напускането му. То стана известно в средата на април, 2017 година. Тогава Иванов обяви, че напуска заради цензура от страна на тогавашния директор на "Новини и актуални предавания" в Нова - Дарина Сарелска.

Последва и открита пресконференция на Иванов рамо до рамо със Слави Трифонов, в което той изнесе пикантни подробности от кухнята на Нова и обяви, че Сарелска го спряла да разобличи тогавашния кмет на Неделино Стоян Беширов за злоупотреба с обществени средства заради влиянието на девера ѝ, депутатът от ГЕРБ по това време Недялко Славов. А какво стана след това - припомнете си в ТОЗИ МАТЕРИАЛ!

И Ясен Дараков си тръгна от Нова телевизия

Дългогодишният кореспондент на Нова телевизия в САЩ Ясен Дараков напусна днес медията. "Приятели, взех решение да освободя Нова от себ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com