"Думата не ми идва" - за скандала в Медицинския университет в София и неговите последствия (ВИДЕО)

24889
"Думата не ми идва" - за скандала в Медицинския университет в София и неговите последствия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

В последните няколко дни името на Медицинския университет в София беше замесено в два скандала, включващи клипове от онлайн обучение с доста смущаващо съдържание. В социалните мрежи изтекоха записи на лекции, в които преподаватели се държат не особено подходящо за учебен час.

Действието в първия запис се развива в онлайн часа по анатомия, а главен герой е асистент д-р Делчо Андреев. Използвайки цветист език и почти залепен пред камерата, преподавателят говори за оргазъм и запалено обяснява за "женското квичене" по време на полов акт.

Монологът му е прекъснат от реакция на студентка, която не желае да слуша повече.

Малко по-късно университетският преподавател задава и въпрос към студентите си: "Колко е дълга мускулната тръба (влагалището бел. ред.)? След няколко предположения, видимо развеселеният асистент отговаря с надсмешка: "Недейте да бъркате вашите желания с вашите възможности."

Обяснението му продължава с бурен смях и сравнения, които ще оставим сами да чуете от записите, защото не смятаме за уместно да публикуваме.

Подобно отношение студентите получавали често, твърдят от телевизия Bulgaria ON AIR.

На втория запис, отново от столичния Медицинския университет, се виждат интимни сцени по време на онлайн лекция по биохимия със студенти. На видеото се вижда как мъж застава зад преподавателката, а тя облизва пръстите на ръката му.

Преподавателката е от Предклиничния университетски център, разказват студенти за новините на "ON AIR". От демонстрираното фриволно поведение можем да заключим, че дамата най-вероятно не предполага, че камерата й е включена.

След като от телевизията излъчиха кадрите с нейно участие, във висшето заведение започна вътрешна проверка, а в понеделник (25.01) ще се проведе извънреден ректорски съвет. Втори ден официален коментар от ръководството на учебното заведение липсва, споделят от медията.

Клиповете поставиха въпроса – изолиран случай ли е този род поведение или обичайна практика на преподавателите в Медицинския университет?

Част от студентите излязоха в защита на своята преподавателка, която се ползва с висок авторитет сред тях.

"Не смятаме, че видяното е кой знае колко фрапиращо, а още по-малко, че е достатъчно основание, за да загуби работата си един от най-отдадените преподаватели. Особено в днешно време, всеки може и намира много по-фрапиращи неща онлайн. Всъщност, в епицентъра на този „скандал“ на първо място е превъзнесеното възмущение на лицемери, и едва на второ грешката на един човек. Според нас, случилото се е изключение, не е правило и не би трябвало да обезсмисля иначе съвестната ѝ работа", се казва в позицията им, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Пред новините обаче третокурсници, чиято самоличност не беше разкрита по обясними причини, разказаха, че една от групите е заплашена, че няма да завърши, поради подозрения, че е разпространила видеото.

Скандалът в Медицинския университет бе коментиран и от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Не мога да го коментирам... думата не ми идва! Аз също водя такива лекции на студенти по хируригя. Недоумявам. Кой е принципал? Доколкото знам висшите училища са автономни. Има ректор, има общо събрание като върховен орган", каза той.

Колегите от "Господари на Уеба" обобщават двата клипа и типично в техен стил осмиват случилото се. Видеото им, вижте ТУК.

От началото на пандемията жертви на видеокамерите си станаха депутати и участници в коментарни предавания по цял свят. Повечето даже се разделиха с работните си места.

Професор забрави да изключи камерата си и прави секс пред студенти

Онлайн урок на професор от Академията за изящни изкуства в Урбино, Италия, завърши скандално. В края на лекцията преподавателят пуснал ...

Последният куриозен случай е Италия, където професор забрави да изключи камерата си и прави секс пред студенти. 

Случката е от онлайн урок на професор от Академията за изящни изкуства в Урбино. В края на лекцията преподавателят пуснал на студентите си видео, с което лекцията трябвало да приключи.

За изненада на студентите, те получили видеоурок по секс на живо, съобщи агенция ИНА. Преподавателят се отдал на ласки с партньора си (без да се уточнява пола му, бел. ред.), като забравил да изключи камерата. Така студентите му станали свидетели на всички детайли от горещите сцени на своя преподавател.

Инцидентът е бил докладван незабавно на ректора на академията Лука Чезари, който поискал обяснения от професора. Преподавателят изпратил извинително писмо на студентите си, за да изрази дълбокото си огорчение от случилото се, след което подал оставката си.

Засега няма възгледи скоро да приключи онлайн обучението, нито в България, нито по света, така че заредете се с търпение, случки като тези ще има още много.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

"Таксите за повишителна матура са незаконни": Омбудсманът реагира срещу МОН

Безплатни упражнения и правила по БЕЛ за зрелостниците: Ето къде

За явяване на матура за поправка ще се плаща такса

За първи път: Откриват филиал на български университет зад граница

Наша ученичка с публикация в най-авторитетния форум за изкуствен интелект

Перспективи и възможности в IT сектора – интервю с Валентин Змийчаров

Директор на столично школо: Училището има основната цел да подготвя добри и щастливи хора

Ясно е каква ще е държавната гаранция при кредитите за студенти и докторанти

Кабинетът отпусна милиони за модернизиране на университетските библиотеки

След данните за фалшиви дипломи: Прокуратурата откри престъпления в ЮЗУ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование