Две дами от лидерския екип на Kaufland България с отличия в десетото издание на Годишните награди на Business Lady

2801
Две дами от лидерския екип на Kaufland България с отличия в десетото издание на Годишните награди на Business Lady
Снимка: Kaufland

Две дами от лидерският екип на Kaufland България - Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” и Милена Караилиева, Директор „Човешки Ресурси”, бяха удостоени с първо място, респективно в категориите „Устойчиво развитие“ и „Успешно налагане на работодателска марка“. Наградите бяха връчени в рамките на десетото издание на годишните награди на списание и клуб Business Lady. Отличията целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, поощрявайки професионалните успехи на дамите сред българската общественост.

Милена Караилиева отговаря за грижата на Kaufland България към своите близо 6500 служители, като успешно защитава поставените основни приоритети на компанията като добър работодател. Сред тях са повишаване на вътрешната удовлетвореност и ангажираност на служителите, както и поддържането на регулярна двупосочна комуникация с тях. В условията на пандемия, компанията постоянно провежда интегрирани комуникационни кампании на външно и вътрешно ниво, които демонстрират нейната ангажираност към целия екип. През 2020 г., Kaufland въведе бързи и ефективни мерки, гарантиращи здравето и сигурността на всички колеги, включително психологична подкрепа и подготовка, допълнителни инвестиции във възнагражденията на хората от магазинната мрежа и специализирани обучения, подпомагащи лидерския екип. Компанията изрази своята признателност към служителите с инициативата „Благодаря“,  а с кампаниите “#АЗПомагам“ и „Разчитайте на нас“ успя да затвърди своята позиция не само като един от най-желаните и сигурни работодатели в България, но и като лидер в грижата за хората.

Успоредно с това, Kaufland България продължи да инвестира в програми, подпомагащи обучението на бъдещи специалисти. Част от програмите, подкрепяни от компанията, са „Teenovator“ и събитието за студенти „Уикенд на идеите“, сътрудничеството с Panda Labs - младежката иновационна програма на WWF за млади предприемачи и Talent Club BG - иновативна платформа, предлагаща възможности за кариера, стажове и личен контакт с желани работодатели за студенти и млади специалисти. Безплатната онлайн академия „We Know, You Grow", стартирала под формата на уебинари, подпомага ученици и студенти в кариерното им развитие.

Наред с усилията да надгражда добрите си работодателски политики, Kaufland България продължи да развива и стратегически социално-отговорни проекти. Лидерът в сектора на модерната търговия затвърди ролята си на компания, която действа с внимание не само към създаването на икономическа добавена стойност, но и с мисъл за въздействията си върху хората, околната и социалната среда в България. 

Въпреки изпълнената с предизвикателства година,  Kaufland България продължи да надгражда устойчивите си политики и инициативи. Гергана Димитрова припомня най-изявените дейности на компанията  в тази посока: инвестиции в енергийна ефективност, електромобилност и „зелена“ доставка, кампании, посветени на борбата с пластмасата и вътрешни инициативи за рециклиране на хартиените отпадъци. Компанията стана и първият ритейлър с доклад за цялостно въздействие върху икономическия, природния и социалния капитал. Кaufland България заяви своята подкрепа към биоразнообразието и пчелите, публикувайки специален доклад за ангажимента си срещу употребата на пестициди.

Повече за устойчивата политика на Kaufland България може да видите тук: https://zanas.kaufland.bg/otgovornost/deistviyata-nosyat-promyanata.html

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com