Фандъкова: Кметът не бива и не може да прекратява протестите

7592
 Фандъкова: Кметът не бива и не може да прекратява протестите

Кметът не бива и не може да прекратява протестите, ако не искаме да приличаме на някои съседни страни. Това каза пред журналисти кметът Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус”.

Всички необходими по закон мерки се предприемат, работим в тясно сътрудничество с Министерство на вътрешните работи и до момента протестите минават спокойно и мирно, каза кметът.

Никога в България не е имало толкова силно противопоставяне, казва Плевнелиев

Притеснен съм за нацията и ситуацията, в която се намираме в страната - никога не и имало такова силно противопоставяне, заяви презид...

Няма закъсняване на линейки и се правят полицейски кордони, за да се осигури по-лесно преминаване на автомобилите на Спешна помощ, каза Фандъкова и посочи, че това не са нейни твърдения, а на полицията.

Прокуратурата прави своята проверка и аз съм дала своите обяснения, така че компетентните органи ще направят своите проучвания и ще излязат с решение в случай, че има нередности. Аз работя по закон, ако има рискове за сигурността на гражданите, за които да сме сигнализирани от компетентните органи, ще предприема мерки. Смятам, че до този момент такова нещо не се наблюдава и ако има други ситуации, полицията ще реагира веднага и може да предприема съответните действия, каза още кметът.

Йорданка Фандъкова посочи, че ако се предприемат някакви действия от нейна страната за прекратяване на протестите, това ще накърни правото на гражданите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com