Фандъкова покани Виталий Кличко в София

3007
Фандъкова покани Виталий Кличко в София
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова покани на посещение в България градоначалника на Киев Виталий Кличко, съобщи пресцентърът на Столична община. Двамата са провели лична среща днес като част от посещението на премиера Бойко Борисов в Украйна.

Фандъкова е част от българската делегация, която вчера беше в Загреб, а на 30 май ще посети Москва. Кметът на София и Кличко, който е бивш световен шампион по бокс в тежка категория, са обсъдили основни проекти и възможността за обмяна на опит, се казва в съобщението. 

Фандъкова: Все още нямам официална информация за ареста на Иванчева

Нямам информация все още, освен от медиите, така че не бих могла да коментирам. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фанд...

Киев работи по различни проекти в областта на инфраструктурата и трафика, като предвижда изграждане на модернизирана инсталация за оползотворяване на отпадани и разширяване на метрото, заявиха още от Столична община.

Българската делегация пристигна в Киев в петък. Борисов има планирани срещи с президента на Украйна Петро Порошенко и с премиера Володимир Гройсман. Очаквани теми на разговорите са "задълбочаването на двустранните отношения и актуални външнополитически въпроси".

По неофициална информация тази вечер българският премиер ще присъства на финала на Шампионската лига в Киев, който ще противопостави "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com