Фандъкова внуши, че ще има по 5000 лв. глоба за разходка в пешеходна зона

9795
Фандъкова внуши, че ще има по 5000 лв. глоба за разходка в пешеходна зона
Снимка: БГНЕС

"Провокирани от хубавото време много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони. Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата", заяви Йорданка Фандъкова с публикация в социалните мрежи.

Китай в риск от втора епидемия - този път вносна

Нарастващият брой случаи на внос на коронавирусна инфекция в Китай рискува да предизвика втора вълна на епидемията в момент, когато &bd...

"Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски от днес: „Най-тежките времена ни предстоят“. Не ги възприемайте като заплаха, а като реалността, пред която сме изправени.

Животът ни досега беше живот на бързи обороти, в който всичко се случва сега и веднага. Днес животът ни е друг и ако намалим нашето нетърпение и бързане, ще намалим и скоростта на заразата. Останете вкъщи! Така спасявате човешки живот", допълни тя по повод коронавируса.

Има обаче известна неяснота около глобите, тъй като заповедта е за временно преустановяване на посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, съоръжения на открити и закрити обществени места, както и дворове и спортни площадки на територията на училища, детски градини и ясли, а тълкуването му спрямо булевард "Витошка" изглежда спорно. Заповедта за противоепидемичните мерки и това кои градски засягат може да видите тук.

Полицаи са разположени в началото и края на пешеходната зона по бул. Витоша в столицата, съобщи също БГНЕС.

Служителите на реда предупреждават хората да не се разхождат, а да се приберат вкъщи. На други лица пък им беше поискано обяснение къде и защо отиват, твърди новинарската агенция.

ЕС призова за спиране на огъня в Сирия

ЕС в неделя призова за незабавно и общонационално прекратяване на огъня в Сирия във връзка с борбата с коронавируса, предава “Ана...

"Нали все още не е наложена пълна карантина за излизане, нали в града може да се ходи спокойно без декларация и проверка на лични документи", попита възрастна жена.

Междувременно стана ясно, че има 4 съставени акта в София за нарушение на забраната за разхождане в парковете. Информацията съобщиха от Общинска полиция за БНТ. Два от тях са за Южния парк и два за разходка на Витоша.

Проверка на журналисти установи, че в Южния парк днес почти няма хора. За разлика от вчера, когато хората бяха повече. Тези, които са в парка, твърдят, че отиват или до магазина, или до близката аптека. Повечето носят предпазни маски и спазват дистанция.

Служителите на общинска полиция постоянно обикалят и предупреждават столичани да се приберат у дома и ако това не се изпълни, могат да налагат глоби. Така стана вчера във Варна, където бяха глобени над 30 души, които се разхождаха в Морската градина. Глобата е 5 000 лв за разходка в парка без домашен любимец.

Някои от хората, които се разхождаха днес в Южния парк, заявиха, че нямат представа, че има забрана, не гледат телевизия и новини и не смятат, че нарушават карантината.

Лекар апелира за изграждане на изолационни центрове до летище София

Всички пристигащи със самолет от високорискови държави с коронавирус да се поставят за 14 дни в изолационни центрове. Това апелира лека...

От пресцентъра на МВР заявиха, че нямат точна информация за глобени граждани, които са се разхождали в парковете на столицата, но съобщиха, че полицаи постоянно обикалят и предупреждават хората.

Още: Последна информация за коронавируса за 29 март СЛЕДЕТЕ ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com