Фандъкова: Здравното министерство трябва да предприеме спешни мерки за бежанския център във "Враждебна"

3460
Фандъкова: Здравното министерство трябва да предприеме спешни мерки за бежанския център във "Враждебна"
Снимка: БГНЕС

Министерство на здравеопазването и здравната инспекция трябва да предприемат спешни мерки по отношение на условията, в които живеят настанените бежанци в центъра в квартал „Враждебна”. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по отношение на бежанския проблем в София, предаде Фокус.

По думите на Фандъкова още от първия ден след отварянето на този център е ясно, че условията не са подходящи за настаняване на бежанци, като доказателство за това са направените репортажи и констатираните сериозни проблеми от лекари.

Агенцията за бежанците: Ако имате празна къща, дайте я за сирийците

Българите, които имат възможност да предоставят свой неизползван имот за настаняване на бежанци, да го направят. Това призова в Харманл...

„Говори се дори за бедствено положение и за опасност от зарази, като тази опасност е както за хората вътре, така и за хората извън бежанския център”, отбеляза столичният кмет. Тя обясни, че е провела разговори по тази тема с председателя на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев, в които е настояла да се спре настаняването на бежанци в този център, и е получила уверението, че това вече е факт.

Според Йорданка Фандъкова напрежението в бежанските центрове създава напрежение и извън тях и именно заради това трябва да се предприемат незабавни мерки по отношение на ситуацията в бежанския център във „Враждебна”.

„Условията във фургоните във военните поделения, където също са настанени бежанци, са доста по-добри и нормални за живот, отколкото тези в бежанския център. Когато се поеме грижата за настаняване на бежанците, това не трябва да е само за отбиване на номера, но тези хора трябва да бъдат настанени при едни адекватни и нормални условия”, коментира още кметът на Столична община.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com