Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков

19197
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков
Снимка: БГНЕС

Не само срещата вчера не беше лека, не е лека ситуацията, в която се намира "Левски". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат различен завой. Ние подаваме ръка на Васил Божков. Това стана ясно от думите на председателя на Националния клуб на привържениците на футболния клуб "Левски" Степан Хиндлиян в ефира на предаването "Тази събота" по bTV. Ние сме съгласни, че сме заложник на политически и икономически интереси, но "Левски" е голямата идея. Отборът в момента е стабилен и функционира нормално, подчерта Хиндлиян пред Жени Марчева.

Той отбеляза, че идеята на премиера Бойко Борисов феновете да вземат акциите на "Левски" е една малка крачка, но това не се прави от днес за утре. Господин Божков е човек с доста сериозни качества и очевидно може много добре да преценява едни бъдещи събития и как те ще се развият, каза Хиндлиян.

Васил Божков за закона за хазарта: Да вземем от един да дадем на друг - това ли е грижата за здравето на нацията?

Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. "Не може да вземем от един да дадем на друг &ndash...

Божков успя да настрои голяма част от общността в посока бунтове и метежи, в защита на хазартния му бизнес, коментира още Хиндлиян. Тук е много важно да се каже - ние подаваме ръка на господин Божков и му предлагаме, ако неговият бизнес бъде засегнат по някакъв начин и той не може да дава 2 млн. лв. на отбора, ако иска да спаси клуба, със сигурност има начин да го финансира. Но той трябва да излезе и да го каже. Тогава съм сигурен, че цялата левскарска общност ще се мобилизира за отбора, а в същото време господин Божков ще има подкрепата на една голяма маса от хора, коментира Степан Хиндлиян. В случая трябва да надделее здравият разум. Ние сме хора, които сме готови да стигнем до крайности, но трябва да си помислим кого защитаваме, убеден е още Степан Хиндлиян.

Кой как променя закони?

Към онзи момент лотария на Васил Божков нямаше. Тя се появи 2014 година и истински избуя след 2015 г. Ние обръщахме внимание основно върху "Еврофутбол" и Българския спортен тотаризатор. Това обясни на свой ред бившият заместник-финансов министър Георги Кадиев, като така отговори на твърденията на Йордан Цонев от ДПС по отношение на режима на облагане на хазартните игри.

Припомняме, че в предаването "Лице в лице" с Цветанка Ризова по-рано Цонев коментира, че Георги Кадиев, заедно със седем народни представители, е предложил през 2013 г. два режима на облагане за хазарта, а при изброяването на видовете хазартни игри, лотарията е била пропусната. "Законопроектът, който сме внесли през 2013 г. аз и група народни представители, е имал за цел да уеднакви режимите на облагане и те да не бъдат два, а един. Тогава в залата този текст не беше приет", поясни още Йордан Цонев.

Йордан Цонев: Предложението за два режима на облагане на хазарта бе внесено от Георги Кадиев

Законопроектът, който сме внесли през 2013 г. аз и група народни представители, е имал за цел да уеднакви режимите на облагане и те да ...

Наистина, внасяйки текстовете, сме пропуснали думичката "лотария". Но това не е умишлено. Станало е неволно. Но така или иначе към 2014 година щетата за бюджета е била 500 000 лв. В края на 2014 година грешката беше поправена по времето на управлението на ГЕРБ", поясни Кадиев. Слагам си ръка на сърцето, че към онзи момент е имало Държавна лотария, но през 2014 г. това, от което евентуално е бил облагодетелстван Васил Божков, са били тези 500 000 лева, което е абсолютно неволно. Ако бяхме приели обаче законопроекта на Йордан Цонев, щетата щеше да е 30 млн. лева, категоричен бе още Георги Кадиев.

Според него проблемът има име и това Комисията по хазарта и Министерството на финансите. Винаги съм имал съмнения, че в Комисията по хазарта има хора, които са пробити, коментира в заключение Кадиев.

А какви предложения по отношение на ставката за лотариите и хазарта има Финансовото министерство, четете в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com