Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков

18889
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков
Снимка: БГНЕС

Не само срещата вчера не беше лека, не е лека ситуацията, в която се намира "Левски". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат различен завой. Ние подаваме ръка на Васил Божков. Това стана ясно от думите на председателя на Националния клуб на привържениците на футболния клуб "Левски" Степан Хиндлиян в ефира на предаването "Тази събота" по bTV. Ние сме съгласни, че сме заложник на политически и икономически интереси, но "Левски" е голямата идея. Отборът в момента е стабилен и функционира нормално, подчерта Хиндлиян пред Жени Марчева.

Той отбеляза, че идеята на премиера Бойко Борисов феновете да вземат акциите на "Левски" е една малка крачка, но това не се прави от днес за утре. Господин Божков е човек с доста сериозни качества и очевидно може много добре да преценява едни бъдещи събития и как те ще се развият, каза Хиндлиян.

Васил Божков за закона за хазарта: Да вземем от един да дадем на друг - това ли е грижата за здравето на нацията?

Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. "Не може да вземем от един да дадем на друг &ndash...

Божков успя да настрои голяма част от общността в посока бунтове и метежи, в защита на хазартния му бизнес, коментира още Хиндлиян. Тук е много важно да се каже - ние подаваме ръка на господин Божков и му предлагаме, ако неговият бизнес бъде засегнат по някакъв начин и той не може да дава 2 млн. лв. на отбора, ако иска да спаси клуба, със сигурност има начин да го финансира. Но той трябва да излезе и да го каже. Тогава съм сигурен, че цялата левскарска общност ще се мобилизира за отбора, а в същото време господин Божков ще има подкрепата на една голяма маса от хора, коментира Степан Хиндлиян. В случая трябва да надделее здравият разум. Ние сме хора, които сме готови да стигнем до крайности, но трябва да си помислим кого защитаваме, убеден е още Степан Хиндлиян.

Кой как променя закони?

Към онзи момент лотария на Васил Божков нямаше. Тя се появи 2014 година и истински избуя след 2015 г. Ние обръщахме внимание основно върху "Еврофутбол" и Българския спортен тотаризатор. Това обясни на свой ред бившият заместник-финансов министър Георги Кадиев, като така отговори на твърденията на Йордан Цонев от ДПС по отношение на режима на облагане на хазартните игри.

Припомняме, че в предаването "Лице в лице" с Цветанка Ризова по-рано Цонев коментира, че Георги Кадиев, заедно със седем народни представители, е предложил през 2013 г. два режима на облагане за хазарта, а при изброяването на видовете хазартни игри, лотарията е била пропусната. "Законопроектът, който сме внесли през 2013 г. аз и група народни представители, е имал за цел да уеднакви режимите на облагане и те да не бъдат два, а един. Тогава в залата този текст не беше приет", поясни още Йордан Цонев.

Йордан Цонев: Предложението за два режима на облагане на хазарта бе внесено от Георги Кадиев

Законопроектът, който сме внесли през 2013 г. аз и група народни представители, е имал за цел да уеднакви режимите на облагане и те да ...

Наистина, внасяйки текстовете, сме пропуснали думичката "лотария". Но това не е умишлено. Станало е неволно. Но така или иначе към 2014 година щетата за бюджета е била 500 000 лв. В края на 2014 година грешката беше поправена по времето на управлението на ГЕРБ", поясни Кадиев. Слагам си ръка на сърцето, че към онзи момент е имало Държавна лотария, но през 2014 г. това, от което евентуално е бил облагодетелстван Васил Божков, са били тези 500 000 лева, което е абсолютно неволно. Ако бяхме приели обаче законопроекта на Йордан Цонев, щетата щеше да е 30 млн. лева, категоричен бе още Георги Кадиев.

Според него проблемът има име и това Комисията по хазарта и Министерството на финансите. Винаги съм имал съмнения, че в Комисията по хазарта има хора, които са пробити, коментира в заключение Кадиев.

А какви предложения по отношение на ставката за лотариите и хазарта има Финансовото министерство, четете в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com