X
 
 

Франция изпраща жена за посланик у нас

2643 4
photo of Франция изпраща жена за посланик у нас
Снимка: Getty Images/Guliver
За първи път от началото на демократичните промени у нас Франция ни изпраща жена за посланик. Флоранс Робин ще поеме поста в началото на септември след приключването на мандата на сегашния посланик Ерик Льобедел, съобщава 24 часа.

Нейно Превъзходителство е дебютантка в дипломацията. До номинирането ѝ за посланик в София тя в продължение на две години е била ректор на академията на Нанси-Мец. Оглавявала е и академиите в Гвиана, Руан и Кретьой. Три години е генерален директор, отговарящ за училищното образование във Франция, като е първата жена, назначена на този пост. В периода между 2004 и 2009 г. е главен инспектор за националното образование. Завършила физика в Кашан, тя има докторат по епистемология и история на науките от университета “Дени Дидро” - Париж VII. В средите на френското образование, на което посвещава цялата си кариера до момента, е смятана за жена на действието, която иска да я съдят не по това, което е, а по това, което прави.

Франция експулсира германец преди срещата на Г-7

Френските власти са експулсирали германски гражданин преди срещата на върха на Г-7 през следващата седмица, за която той трябвало да пр...

“Довиждане, госпожо ректор, добър ден, Ваше Превъзходителство”. Така интелектуалците в Нанси пожелаха на добър час в новото поприще на Флоранс Робин на церемония в кметството на града. На тържеството тя бе удостоена със званието офицер на френския Орден за заслуги. “Приветствам кариерата ви, напълно отдадана на знанието”, обяви кметът на Нанси Лоран Енар, като обяви, че в новия си професионален път тя ще служи със същото усърдие на Франция. Единствената жена посланик на Париж в България преди г-жа Робин е Кристиан Малишенко, която ръководи дипломатическата мисия по времето на соца от 1975 до 1980 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Малко информация: ЕПИСТЕМОЛО̀ГИЯ - Теория на познанието като раздел на философията. Eпистемологията изучава степените, формите и закономерностите на процеса на познание, а също и критериите за неговата достоверност и истинност.
 • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
  ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ... НЕСВЪРШИ.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Това е Куку - Гьон Сурат, прилича а може да е и Дядката Циклоп Психара !
  : 0 !
 • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
  ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...