Георги Георгиев: Цената на билета за градския транспорт в София няма да бъде вдигана

1534
Георги Георгиев: Цената на билета за градския транспорт в София няма да бъде вдигана
Снимка: Георги Георгиев

"Свидетели сме на безпрецедентен ръст на горивата, близо половината от автобусите в София се движат на природен газ, над 300% е поскъпването на природния газ за първото тримесечие не тази година в сравнение с предходната година. Алтернативите не са никак розови за София. Държавата трябва да влезе в своята роля. Искрено се надявам управляващите да осъзнаят, че 2 млн. български граждани в София не са симпатизанти нито само на ГЕРБ, нито само на БСП или друга политическа сила, затова не трябва да бъдат обект на наказателна акиця от държавата, че София се управлява от нашата политическа сила". Това каза шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той обяви, че заплатите на работещите в градския транспорт са осигурени за месец юли включително. Георгиев обяви, още че ако Столична община не получи пари от държавата има опасност да бъдат разредени разписанията на превозните средства. "Близо 40% от данъците на софиянци отиват за издръжка на градския транспорт, тези пари с 2019 г. са увеличени с 60 млн. лева. Няма град, няма семеен бюджет, няма организация, която да издържи на натиска", обясни председателят на СОС.

Георги Георгиев пред Reuters: Най-лошият сценарий при спиране на газа е "Топлофикация" да премине на мазут

"Светът се интересува от нас и София не остава незабелязана от световните агенции, след като Газпром в грубо нарушение на договора спря...

"Въпреки всички обещания, два милиона български граждани получиха нула лева, при положение, че ние произвеждаме и плащаме близо 40% от БВП на страната", каза още Георгиев. "София не може да си позволи градският транспорт да не функционира. По време на Ковида ние не спряхме автобусите. Тази година се случва нещо безпрецедентно, по отношение на София, парламентът все едно не работи. Къде са парите за столицата?", попита Георги Георгиев. Той обяви, че цената на билета за градския транспорт няма да бъде вдигана.

На въпроса защо се е стигнало до купуване на газ през посредник, а не директно от "Булгаргаз" Георги Георгиев отговори така: "Булгаргаз" не са искали да продадат газ. Първата лъжа е, че общинското дружество "Столичен автотранспорт" може да купи на регулиран пазар по регулирана цена. Това не е допустимо по закон. Процедурата е да се купи през стоковата борса, именно това са направили колегите от дружеството. "Топлофикация" може да купи на регулирания пазар по регулираната цена, но столичният автотранспорт трябва да си купи на пазара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com