ГЕРБ сезират ДАНС и прокуратурата за публикацията на Ерменков за водата в София

6798
ГЕРБ сезират ДАНС и прокуратурата за публикацията на Ерменков за водата в София
Снимка: БГНЕС

Ще сезираме ДАНС и прокуратурата за публикацията на Таско Ерменков за водата в София и питаме БСП и Корнелия Нинова как ще реагират. Това каза по време на брифинг народният представител от ПГ на ГЕРБ Станислав Иванов.

„Г-н Ерменков е народен представител и той знае всички механизми и способи, според които може да се сдобие с нужната му информация, дори да предизвика изслушване в зала, за да се сдобие с необходимата му информация, преди да пусне такъв статус във „Фейсбук“. Защо го е направил той, не мога да кажа“, каза Иванов.

Той отбеляза, че това не е първият такъв статус на Ерменков.

И от енергийната комисия в СОС потвърдиха: Водата в София е качествена, това са политически игри

Водата в София не е опасна и е качествена, и годна за пиене. Това заяви категорично зам.-председателят на ресорната комисия по инженерн...

„Предишният път той спомена, че САЩ и Европа могат да си гледат работата едва ли не и каза, че този статус го е написал по гащи. Ако това е така, къде са БСП, къде е г-жа Нинова, защо и дали те ще се намесят? Ако те не се намесят, защо няма да се намесят? Ако предишният път са се смяли на г-н Ерменков, този път отново ли ще се смеят? Тук става въпрос за 2 млн. жители на столицата, които се чудят какво да правят“, заяви Иванов.

БСП да поемат отговорност за статуса на Таско Ерменков, защото той се заиграва с националната ни сигурност, заяви Александър Иванов от ГЕРБ.

„Водата е националната сигурност“, каза Иванов и отбеляза, че пишейки статус за водата в София, Таско Ерменков се заиграва освен със страховете на хората и с националната сигурност. Според Иванов БСП трябва да понесат отговорност, а не да коментират, че са му се смели, както предния път. „Този път да излязат и ясно и точно да поемат отговорността за неговия статус“, допълни депутатът.

Призоваваме Таско Ерменков да разкрие кой му е хвърлил бомбата, че водата в столицата е замърсена, допълни Иванов и добави, че това е практика, която БСП не се свени да използва.

„Засрамете се. Трябва неделно да излизаме да успокояваме гражданите да им казваме, че регулярно водата в столицата се следи за нейните качества. Софиянци пием шестата по качество вода в Европа“, каза Иванов и попита защо от БСП не казват това, а се заиграват с неоснователни твърдения и анонимни сигнали във „Фейсбук“.

Таско Ерменков от БСП плаши с отрови във водата на София, знаел от "приятел на приятел"

"Софийска вода" отрече твърденията водата в София да е замърсена с отровни химикали. Съобщението идва във връзка с твърдение, публикува...

„Ще инициираме разследване със сигнал до прокуратурата защо някой цели да постави софиянци в ситуацията на страх и парализа“, заяви Иванов.

„Ще си позволя да бъда по-твърд в изказа си към БСП“, каза той и припомни трагедията в Чернобил преди години. По думите му предшествениците на БСП са криели от българските майки и деца месеци наред за положението и реалната заплаха, която е имало върху българския народ. „Те тогава са яли, пили, внасяна храна и вода без да се притесняват за своето здраве, но не са се посвенили да излъжат гражданите на България за качествата на водата и на хранителните продукти, произтичащи от аварията в Чернобил“, каза депутатът, цитиран от Фокус.

Искам да успокоя гражданите на София, че отсъстват основания да се твърди за промяна в качеството на водата в столицата. Това каза председателят на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ Лорита Радева.

„Искам чрез вас да успокоя гражданите на София за качествата на водата на столичния град и да потвърдя това, което преди час съобщи кметът на София. По всички данни от лабораторни изследвания на „Софийска вода“ отсъстват каквито и да било основания да се твърди, че има промяна в качествата на водата“, заяви Радева.

Тя поясни, че всичките изследвания, осъществявани от различни точки от водоснабдителната система на столицата, не показват отклонения от качеството, каквито се внушават от публикацията на Таско Ерменков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com