Гешев атакува президента, Христо Иванов и "анархо-либералите"

7959
Гешев атакува президента, Христо Иванов и "анархо-либералите"
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближава година на избори. Явно влязохме в предизборна ситуация доста по-рано.

Това заяви пред журналисти главният прокурор Иван Гешев в Габрово във връзка с морския десант на Христо Иванов до брега на парк "Росенец" и последвалата реакция от страна на президента.

Христо Иванов сезира ВСС заради твърдения за корупция на високо ниво в прокуратурата

Заради скандалните твърдения, които се появиха в журналистическото разследване на неправителствената организация "Антикорупционен фонд"...

Опита на един засега неуспял политик да щурмува Зимния дворец е неуспешен към този момент, поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин (бел. ред. - става дума за премиера Александър Керенски, свален от болшевиките), той е с гумена лодка, а не с "Аврора". Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа, коментира с ирония главният прокурор, като сравни Христо Иванов с Волен Сидеров.

Какво правят политиците мен не ме интересува. Политиците правят това, ако българските граждани го оценяват, да гласуват. Правят най-доброто, за да постигат политически ефекти.

Ситуацията, която видях вчера, беше смешна, а поведението на служителите на НСО, това е проблем на евентуална вътрешна проверка, посочи той.

"Президентът да прецени какво иска – една седмица казва, че няма доверие на прокуратурата, сега ни призовава да действаме. В крайна сметка като изясни позицията си – дали ни има или няма доверие, тогава мога да коментирам, заяви Гешев по адрес на президента Радев.

"Целите и приоритетите на прокуратурата са противодействие на конвенционалната престъпност - това, че възрастни хора са убивани, запалвани в къщите си, изнасилвани. Хора, които са изградили тази държава, живеят в страх и несигурност. Държавата в лицето на прокуратурата и МВР са ангажирани с този проблем", категоричен бе Гешев.

Румен Радев призна - участвалите в инцидента в Росенец са служители на НСО

Законите и правата на гражданите се погазват публично.Това каза президентът Румен Радев. Институциите трябва да отговорят открито. "По...

Той коментира и откритите незаконни опасни отпадъци в землището на община Червен бряг.

"Изкопани са над 120 тона, за щастие нивото на радиоактивност е ниско. Поради факта, че са опасни отпадъци, вероятно има и киселина, в района се диша трудно.

Истината е следната – даваш на една фирма опасен отпадък, официално тя е лицензирана, неофициално тя няма никакъв потенциал, свързана е с теб и твоя бизнес, и тя го закопава и трови българската природа, нашите деца, нас, но те печелят пари от това нещо. Има констатирано още едно място, където също не се знае колко отпадък има, то е близо до водоизточник. Това е безобразие – това не може да се случи никъде в ЕС", коментира главният прокурор.

"Законите са за всички и не е редно богатите да си мислят, чя могат да си позволят всичко без последствия", каза той, след което заминава за Червен бряг, където бе открито тонове количество незаконен боклук, за което се твърди, че е свързано с разследвания по казуса бизнесмен Пламен Бобоков.

Главният прокурор потвърди, че Бобоков е задържан за срок от 24 часа, но не знае повече информация. Гешев не се нае да коментира какво ще се случи и дали ще има още обвиняеми, но със сигурност нищо няма да бъде скрито. Гешев заяви, че не влиза в обяснение с подсъдими, обвиняеми и медии, които ги обслужват, които главният прокурор определя като "анархо-либерали".

Арестуваха секретаря на държавния глава

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов е бил арестуван в района на Пловдив, потвърди за bTV адвокатът му Емилия Недев...

Главният прокурор заяви, че нямало нищо безпрецедентно във влизането в президентството, защото същото се направило и в други институции. Единствената разлика е, че Радев има пълен имунитет.

По думите му той не намира нищо странно в операцията, когато има изнасяни секретни документи, а после някак се оказали в касата на съветника, съвсем нормално е да се види какво има в тази каса, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com