Гешев се оплака от "безпрецедентен натиск от президента Радев"

5684
Гешев се оплака от "безпрецедентен натиск от президента Радев"
Снимка: БГНЕС

"Административните ръководители на апелативните, окръжните и не малка част от районните прокуратури от страната - ние всички не сме тук заради лични атаки срещу главния прокурор.

Възприемаме всичко това като част от работата си. Република България бе подложена от безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента", каза главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг в Съдебната палата.

Гешев: Г-н Радев се катери по гърба на Прокуратурата, очаквайте всичко от нас

Има ли мафия в прокуратурата? Президентът явно нещо се е объркал. Мафията във всички държави е в политиката. И най-сериозната мафия е п...

Заедно с него са шефовете на всички прокуратури, представители на Асоциацията на прокурорите и прокурорската колегия на ВСС

"Когато Радев слезе при БСП, ДСБ, "Да, България", Мая Манолова, той се превърна в един обикновен политик от прехода. Искам да кажа, че всички служители и следователи тук се гордеят с работата си срещу олигархията и мафията, заради които продължаваме да сме най-бедната страна в ЕС", допълни Гешев пред медиите.

"Прокуратурата е друга и времето на двойните стандарти свърши. Освен бедните граждани, в затворите да влизат и политиците, които ги грабят. Тук сме за да кажем, че няма да позволим рушейки държавността да се градят политически проекти, включително от Радев.

Вчера т нар. обединител на нацията каза, че българската прокуратура е мафия - нещо, което не си позволи дори приватизатора Иван Костов. Той говори за светлина, но се съюзява с тъмнината, олигарсите и политиците ограбили нашия народ", каза още той.

Главният прокурор каза, че няма да допусне кражбите да продължават, както през 1989 година.

Политически шпионаж или политически шантаж - арестите около Румен Радев

Разследваният за шпионаж съветник на президента Илия Милушев опитал да прехвърли вина на самия държавен глава Румен Радев, когато го ра...

"Прокуратурата не раздава присъди. Българският независим съд дава присъди. Не е проблем на прокуратурата, че Узунов получава решения на Върховния административен съд преди да са подписани и публикувани. Съдейства за създаване на български паспорт на руски гражданин, който е потенциална опасност за сигурността на държавата", обясни Гешев.

Не е наша отговорност, че Милушев получава документи с класифицирана информация, изнесени от Военното разузнаване и са държавна тайна, както и са поставени под заплаха хора, работещи за националната сигурност на България и работещи извън България, каза Гешев.

Единственото, което интересува българската прокуратура е наличието или липсата на доказателства за престъпления, засягащи националната ни сигурност.

Няма да коментирам петте кашона с документи - класифицирани документи, строго секретни, секретни, както и оперативен план за действия срещу Златко Баретата. Обществото ще бъде запознато с цялата информация по тези дела, отсече Гешев.

Съзнателно не се обръщам към Радев като президент, но той трябва да отговори на обществото знаел ли е за всички обстоятелства, светлина или тъмнина иска в президентската институция и да посочи на гражданите къде в конституцията има имунитет за престъпления на чиновници от президентството, попита Гешев.

Пламен Узунов и Пламен Бобоков вече са с обвинение

Специализираната прокуратура рано тази сутрин е повдигнало обвинение на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com