Гледахте на живо: Слави и граждани пред парламента - ден III

8375
Гледахте на живо: Слави и граждани пред парламента - ден III
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Днес е третият ден от протестите на Слави Трифонов, хора от екипа му и граждани пред сградата на Народното събрание в защита на провелия се референдум.

От 16:00 часа по вече установила се традиция екип на Actualno.com ви направи съпричастни с атмосферата пред парламента. Какво каза по време на протеста днес Трифонов - вижте ТУК и ТУК.

Гледахте на живо в Actualno.com: Слави пред парламента - ден II

Слави Трифонов излиза днес от 16:00 часа за втори път пред сградата на парламента, за да защити референдума за въвеждане на мажоритарна...

Припомняме, че вчера (05.06.2017 г.) Слави Трифонов и репортерът на Actualno.com Ивайло Анев сключиха бас по отношение на въпроса за мажоритарната избирателна система.

Нашият колега твърдо е убеден, че няма начин парламентът да приеме едно към едно гласуваното на референдума. Знаете, че плебисцитът не можа да набере достатъчно гласове, за да прескочи необходимата граница, при която щеше да стане задължителен закон, без одобрението на парламента. Всъщност, за да стане който и да е национален референдум задължително закон, трябва да изпълнява две условия - да има поне толкова действително гласували, колкото на последните парламентарни избори преди провеждането на референдума и да има подкрепа за един от отговорите от над 50% от гласуващите.

Залогът в облога на Ивайло Анев и Слави Трифонов е следният – ако нашият колега познае, то Слави ще го покани в шоуто си и ще признае публично, че е сбъркал в преценката си. Ако Слави Трифонов познае, Ивайло Анев ще признае на собствената си Facebook страница, че е сбъркал. Разбира се, редакцията подкрепя безусловно Ивайло и ако все пак той сбърка, ще публикуваме новина за това.

Цветанов обяви, че от новата седмица депутатите започват работа по референдума

От следващата седмица ще изпълним ангажимента си към законопроекта за въвеждането на мажоритарната система след проведения референдум, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com