Голяма част от полицаите и пожарникарите купуват униформите си с лични средства

2784
Голяма част от полицаите и пожарникарите купуват униформите си с лични средства
Снимка: БГНЕС

Повече от 50% от униформите на пожарникарите и полицаите са закупени от тях с лични средства. Това съобщи председателят на синдикалното представителство на МВР Валентин Попов, цитиран от "Дарик".

По думите му полицаите не се получавали служебно облекло от 4-5 години и си закупуват дрехи, които да приличат на униформите. Той обясни, че от няколко години само се получават обещания от Министерство на вътрешните работи, но работна техника и дрехи няма.

Наградиха 294 полицаи, недопуснали ескалация на бунта в Харманли

Наградиха 294 полицаи, недопуснали ескалация на напрежението в РПЦ - Харманли. Със заповед на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчва...

Попов обясни, че заради липсата на средства за служебно облекло, полицаите сами купуват дрехите си.

"Служители в МВР, и то много, не са получавали униформено облекло от 3-4-5 години. Интересният въпрос е как все още тези хора ходят униформени. Ще ви кажа как. Това е другият начин на дофинансиране на МВР. Те просто си купуват неща, които достатъчно близко напомнят униформата".

"Към днешна дата, съставът, който управлява държавната граница, отново е без униформи. Той не е осигурен с комуникации, той не разполага с виско-проходими автомобили, достатъчно, за да извършват своята дейност. Нещо повече - има колеги (някои вече, а други от утре), които ще останат и без служебен транспорт до границата, за да бъде ползван той за извозване на мигранти".

Подобно е положението и с екипировката на пожарникарите, казаха още от синдиката. Липсват каски, защитни чорапи и предпазни дрехи, а някой от пожарникарите носят каски от 70-те години, категорични са от „Подкрепа".

Полицаите не са били бежанци по време на бунта в Харманли

Председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова заяви, че полицаите са си свършили професионално работата по време на б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com