Горанов обяви, че не е обсъждана оставката на Валери Симеонов

2681
Горанов обяви, че не е обсъждана оставката на Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

​Нямам причина да оправдавам колегата до скоро. Политическото решение за това е неговата оставка. Няма как да се защити подобно поведение. Няма как да защитя и поведението на Валери Симеонов. Не е обсъждана оставката на Валери Симеонов. Със сигурност, колегите от Обединените патриоти са си направили изводите. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по случая със скандалната снимка, на която вече бившият заместник-регионален министър Павел Тенев е запечатан да отправя нацистки поздрав.

Припомняме, че по-рано вицепремиерът Валери Симеонов защити колегата си, като коментира скандалът така: "Несериозни работи. Нямам Facebook, не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости. Не вярвам да паднете до нивото на Симов", коментира Симеонов. Малко по-късно сам допълни, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село", заяви Валери Симеонов.

ВАС отмени постановлението на МС за минималната работна заплата от 460 лв.

Със свое решение от 17.05.2017 г. Върховният административен съд (ВАС) отмени Постановление на Министерски съвет  (МС) № 22/26.0...

И министър-председателят Бойко Борисов изрази мнение по случая пред Дарик радио:

"Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за кариерата му. Убеден съм, че и вие като сте били командировки някъде сте се шегували и сте правили такива неща. Човешко е!"

Парите за ин витро процедури

Това, което анонсирахме, е да премахнем лимита и ограничението въобще върху такъв опит за асистирана репродукция, коментира още Владислав Горанов в ефира на Нова телевизия.

Ние предложихме премахване на лимита. Водещи специалисти по темата ни казаха, че може да се отиде и в другата крайност - някои доктори да превърнат ин витро процедурата във вид бизнес. Специалисти ни посъветваха, че ако до четири опита не се реализира ин витро процедурата, това на практика е биологичния лимит, стана ясно от думите на финансовия министър.

Горанов: Според мен има възможност да се увеличи минималната работна заплата

Според мен има възможност да се увеличи минималната работна заплата. Това каза по време на брифинг в Министерски съвет министърът на фи...

Нашият ангажимент беше да изчезнат лимитите, които са извън медицинската целесъобразност. Друго предложение, което дойде от специалистите, е запазването на шанса на жени, които са онкоболни, да имат деца чрез съхраняване на яйцеклетките им.

Минималната работна заплата

Да, Върховният административен съд отмени постановлението за минималната работна заплата на 460 лв. Тогава при пропуск на колегите от Социалното министерство е допусната процедурна неточност и постановлението не се е съгласувало с Националния съвет за тристранно сътрудничество. Няма ситуация, в която на хората да им се намали минималната работна заплата, категоричен бе Горанов. Минималната работна заплата е единственият инструмент на правителството да притиска пазара на труда.​

Преизчислението на инвалидните пенсии

20% от хората с инвалидни пенсии са с неистинска експертиза. Инвалидната пенсия така или иначе служи за допълване на дохода на пенсионерите. В този смисъл, ако ги спрем, ще отнемем доход на бедни хора, но несправедливостта в системата в това да я лъжеш, трябва да бъде преодоляна. 1 млрд. и 700 млн. се плащат за инвалидни пенсии. Ако се ограничи злоупотребата с инвалидност и временна нетрудоспособност, стотици милиони ще останат в социалната система, убеден е Горанов.

И с инвалидна пенсия, и работещ - процентът е огромен

Почти 24% от вземащите инвалидна пенсия (ТЕЛК) заради общо заболяване работят. По данни на НОИ към края на миналата година пенсионерите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика