X
 
 

Граждани се обявиха срещу презастрояването по Черноморието

1662 0
Граждани се обявиха срещу презастрояването по Черноморието
Снимка: БГНЕС
Граждани се събраха на протест пред сградата на Народното събрание, изразявайки недоволството си срещу презастрояването по родното Черноморие, предаде БГНЕС.

С плакати „Вашите закони са срам за нас“ и „Те бетонираха България“ протестиращите се обявиха не само срещу нерегламентираните строежи, но и срещу заграбването на дюните, което според тях нарушава правата на всички.

Започнаха засилени проверки по цялото Черноморие

От вчера стартираха засилени проверки по цялото Черноморие. Това каза за радио „Фокус“ Денка Благоева от Областната дирекци...

„Протестираме срещи бетонирането на нашето Черноморие, унищожаването на природата и срещу отказа на нашите политиците да се учат от грешките“, заяви адвокат Дончо Бураджиев, един от протестиращите. Той е дошъл специално за протеста от Велико Търново, а според него е крайно време законът да признае правото на всеки един да къмпингува свободно.

„Природата е най-ценният ни ресурс и е крайно време държавата да си влезе в ролята и да каже дюните дюни ли са. Защото е абсурдно публична държавна собственост, каква са дюните, да стават частни. Това е кражба, а тя е престъпление“, категоричен е той.

Протестиращите настояват още за цялостна преоценка на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, както и анализ на прилагането му и се заканват, че недоволството им ще продължи.

„Недоволни сме от безкрайно продължаващите безобразия по българското Черноморие“, заяви Жана Иванова, друга протестираща, според която страната ни трябва да почерпи опит от съседна Гърция.

Заплашен е един от последните диви плажове по Южното Черноморие

Един от последните диви плажове по Южното ни Черноморие ще бъде отдаден под наем. Възможно е още това лято на "Липите" край Синеморец д...

Протестиращите настояват държавата да се вслуша в исканията им, в противен случай те ще организират още по-мащабни демонстрации.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители