И Слави Трифонов се обяви за оставката на Валери Симеонов

14762
И Слави Трифонов се обяви за оставката на Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов коментира в своя Facebook профил последните изказвания на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

"Пред собствената си телевизия „СКАТ“ вицепремиерът Валери Симеонов е направил следното изказване по повод на майките на деца с увреждания: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели…", пише Слави.

Трифонов за Хирошима: Срам ме е

Телевизионният водещ Слави Трифонов се извини във Facebook на Япония и японския народ за оскверняването на Мемориала на мира в Хирошима...

"Какво възниква във вашето съзнание след като чувате тези думи на Валери Симеонов? Ярост? Примирение? Обида? Състрадание? Откъде да знам. Много години се намирам в публичното пространство и не мога да знам какво се случва в душата на всеки един от вас. Мога да кажа кое е логичното. Логичният извод е, че подобно изказване може да направи само един самозабравил се, безсъвестен и безчувствен човек", категоричен е телевизионният водещ.

"Да, има такива хора, но този е вицепремиер. И в една нормална държава, след подобно изказване, този вицепремиер трябва незабавно да се махне от политическия живот и веднага да си подаде оставката. Но това се случва в нормалните държави. В нормалните държави, ако той не си я подаде, веднага ще му я поиска неговият началник – министър-председателят. Защото, ако той не го направи, значи е като него. Но ние не виждаме такова нещо. Виждаме само горките майки, на които такива като този се опитват да им отнемат и последното, което им е останало. Тяхното достойнство", отбелязва Трифонов и показва отказ от филм, който разказва за ежедневието на майките на деца с увреждания. 

Припомняме, че след като премиерът Бойко Борисов призова вицепремиера Валери Симеонов да сe извини за коментара по адрес на майките, реакцията на Симеонов не закъсня.

Симеонов не се извини за децата с увреждания: Поредна кампания срещу мен

След като премиерът Бойко Борисов призова вицепремиера си Валери Симеонов да сe извини за коментара по адрес на майката на деца с увреж...

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване (става дума за "Господари на ефира", които разпространиха изказването на Симеонов - бел. ред.). "Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", подчерта още вицепремиерът.

Припомняме, че протестиращите майки от инициативата "Системата ни убива" вече поискаха оставката на Валери Симеонов. Да се оттегли от поста си на вицепремиер, призоваха и от БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com