Иновация в пандемията: 300 лева наем за таен купон в апартамент

4423
Иновация в пандемията: 300 лева наем за таен купон в апартамент
Снимка: iStock/Guliver

300 лева на вечер излиза наемането на жилище за тайно празненство по време на пандемията, показва проверка на „Монитор“. Това е една от алтернативите младите да могат да се събират и да се веселят в компанията на познатите си въпреки забраната за събирания на над 15 души и затварянето на кръчмите и дискотеките.

Изкушаващи оферти за цял апартамент под наем примамват зажаднелите за забавления с обещания за цени „по джоба“ и отлична хигиена. Според онлайн обява в специализирана платформа за краткосрочно отдаване под наем нощувката в апартамент с четири спални в центъра на София струва 244 лв. Жилището е с капацитет 11 души, като разполага още с две бани и две кухни. Допълнителни такси обаче покачват крайната му цена до 309 лв. на вечер. В ценоразписа се включва още сума за почистване в размер на 20 лв. и такса за ползване на услугата в платформата, която е 45 лв.

СЗО с прогноза кога ще си отиде коронавирусът

Регионалният директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа заяви, че вярва, че пандемията от коронавирус ще приключи в нач...

Както при резервацията на нощувка в хотел, така и в този случай трябва да се обърне специално внимание на правилата за отменянето им. В случай че купонът пропадне, а вече сме предплатили, в много от местата ще ни върнат единствено таксата за почистване. Наемането на жилище за една вечер ще ни излезе с 63 лв. по-евтино в Пловдив.  За апартамент, който събира 12 купонджии, ще броим общо 246 лв. От тях 210 лв. ще отидат за нощувката, а 36 лв. доплащаме за услугата по наемането. Получаваме предварително заплатената сума обратно единствено ако се откажем от резервацията си повече от 24 часа преди деня на настаняване.

Със затоплянето на времето мрежата се „наводни“ и с предложения за купон до зори в апартамент край морето Празнуваме края на сесията, рожден ден или без повод в слънчев Балчик срещу 194 лв. на вечер. Цената на мястото „удря“ близо 300 лв. след доплащането за почистване и услугата – общо 90 лв. С цел привличане на повече клиенти и ограничаване на последствията от пандемията върху сектора краткосрочно отдаване под наем на жилища от онлайн платформата въвеждат пет стъпки за по-обстойно почистване на обектите. Сред тях са дезинфекциране на повърхности, използване на одобрени почистващи продукти, цялостно почистване, носене на маска и ръкавици от екипа по почистването, пране на всички чаршафи и спазване на допълнителните местни указания.

Все по-разпространено е и наемането на зали за партита. Така например в столицата можем да резервираме голямо помещение за 50 души, макар че ограничението по време на пандемията е до 15 човека, срещу едва 80 лв. на час. Колкото повече купонясваме в зала, толкова повече пада таксата на час. Цената на вторите 60 минути пада до 70 лв., резервацията за цяла вечер пък е четири стотака.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com