Искра Михайлова: На площадите сме хора, които отказваме да участваме в схеми и далавери

19544
Искра Михайлова: На площадите сме хора, които отказваме да участваме в схеми и далавери
Снимка: Личен профил във фейсбук

Гневна съм. Признавам. Не владея политическото говорене и дори да звучи скандално, не се опитвам да го овладея. Чувствам се като във водовъртеж, в който борбата е на живот и смърт, а не като във фотосесия-надпревара кой ще излезе с най-добрия кадър.

Не ми е безразлично мнението и отношението на съгражданите ми, но и не е определящо за това как и колко участвам и ще продължа да участвам в борбата със статуквото. Това статукво, което не е една партия, а цяла мрежа, изградена от политици, хранещи се с плътта и душите на българския народ.

Протестът на младите в Деня на младежта: Да няма безпардонна и показна корупция

Те са млади, те са образовани, те са смели и са искащи. Днешните младежи са лицето на продължаващите вече 35 дни антиправителствени про...

Простете, на тези, чието предвижване от т. А до т. В затрудних... и благодаря ви, на всички, които сте с мен, решителни и непоколебими, пише общинският съветник от групата на Възраждане Искра Михайлова във фейсбук.

Противно на твърденията на "анализиращите" протестите, аз не съм "на площада" защото не мога да се справя с физическото си оцеляване. Това го мога. Навън съм защото отказвам да живея в първото ниво на пирамидата на Маслоу.

Искам сигурност. Искам правосъдие. Искам да не се страхувам от институциите, използавани като бухалки от властта, а искам да им вярвам. Искам свобода на словото. Искам свобода за развитието на децата ни в собствената ни държава. Искам справедливост. Искам. Искам силно, отчаяно дори. Искам много неща. Нормални неща.

Майките пак блокираха кръстовището при Софийския университет

Отново са 3 блокираните кръстовища на 34-ия ден от антиправителствените протести, предаде БГНЕС. Недоволните граждани отново се събраха...

Обиждайте ни, госпожи и господа платени писачи в жълто-кафяви сайтчета и телевизийки. Обиждайте ни. Но ако си отворите залепените с дребни банкноти очи, ще видите, че на протестите не "се търкалят" хора, които не могат да се справят с животите си, а напротив. Там сме хора, които отказваме да участваме в схеми, далавери, алъш-вериши и гнусни договорки за самоцелна власт и лепкави пачки.

Вашето спасение, НЕуважаеми властимащи, е политическото невежество на иначе качествените хора в протестите. Но и тази апатия, и отвращение от политическия живот, което така добре ни внушихте ще преодолеем. И осъзнаването, че ние отвратените, допуснахме вас отвратителните да ни унищожавате е на дневен ред. Треперете. Защото гневът ни ще ви застигне и прошка няма да има. Защото нас ни водят вяра и идеали - нещо, което вие не разбирате, но нещо, от което трябва да се страхувате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com