Ислямистки лидер разпозна атентатора от Бургас

6989
Ислямистки лидер разпозна атентатора от Бургас

Един от най-радикалните ислямистки лидери шейх Омар Бакри обяви, че е разпознал свой ученик по прякор Абу Ахмед в кадрите на атентатора от Бургас. Става дума за шведския гражданин Махди Газали.

Негова снимка се появи малко след атаката у нас. Тогава версията отпадна бързо, защото шведските власти отрекоха да става дума за бившия затворник от Гуантанамо, без да дадат повече подробности, съобщи "24 часа".

500 на разпит заради камикадзето от Бургас

500 на разпит за камикадзето, пише в. „Телеграф". Изданието разкрива, че камикадзето от Бургас е провел телефонен разговор от GSM...

"Когато разбрах, че свързват този човек с моите хора, се обадих на братята във Великобритания, за да питам за кого става дума. Те ми казаха, че е момче, известно като Абу Ахмед. Имаше и друг псевдоним. Този човек наистина е учил при мен, но за малко. После замина за Афганистан. Името му е Махди Газали. Заради атентата в Бургас братята от "Ал Кайда" го обявиха за мъченик и отслужиха молитва за мир на душата му." Това твърди шейх Омар Бакри в интервю за Центъра за близкоизточни изследвания.

Духовникът, който в момента живее в Ливан, след като напусна Великобритания заради атентатите в лондонското метро, е убеден, че е видял Газали в кадрите от Бургас. "Не говоря за снимката на трупа, а за този, който се разхождаше по летището. За мен това е Абу Ахмед. Ако службите отричат, че това е той, защо тогава никой още не го е снимал и не го е интервюирал? След като братята му го почетоха като мъченик, той щеше да им даде знак, ако беше жив", настоява Бакри.

Радикалният ислямист, основател на джихадистката група "Ал Мухаджирун", казва, че е обсъждал със свои съмишленици да бъде изплатена кръвнина на българската жертва в Бургас Мустафа Кьосов.

Редактор: Петър Проданов

Плевнелиев: Не можем прибързано да посочим виновник за атентата

Мога да сложа ръка на сърцето и да кажа, че българската държава ще даде всичко от себе си. Това каза президентът Росен Плевнелиев п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com