Истинска пролет с температури до 21°

3108
Истинска пролет с температури до 21°
Снимка: Тhinkstock

Днес вятърът ще се ориентира от запад и ще е слаб. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София около 3°. Времето ще бъде предимно слънчево и топло.

В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще се образува мъгла. С до умерен юг-югозападен вятър ще се затопля. Привечер от запад ще се появи висока облачност. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 17°.

5 стъпки към ефективното разпределяне на времето

Някога повечето хора са имали ясно определено работно време и конкретни задължения, с които да се справят през него. Но колкото повече ...

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 7-9°, вълнението на морето – 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите върхове и силен западен вятър. С него температурите значително ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Във вторник ще духа слаб до умерен югозападен вятър, ще бъде топло: минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните между 18° и 23°. Облачността постепенно ще се увеличава. Преди обяд ще е разкъсана, средна и висока, на места и до предимно слънчево, а в следобедните часове вече ще е значителна. Привечер и през нощта срещу сряда от северозапад ще започнат слаби валежи от дъжд.

В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух, дневните температури ще се понижат с няколко градуса. Ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, през първата половина от деня на повече места в Северна и Западна България, а по-късно - в югоизточната част от страната. Още през нощта срещу четвъртък валежите почти навсякъде ще спрат.

Днес валежите следобед ще спрат, температурите още ще паднат

До обяд облачността ще е значителна, на много места с валежи от дъжд. Около и след обяд от югозапад валежите постепенно ще спират и обл...

В четвъртък температурите ще се понижат още. Ще преобладава облачно време, с по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността в следобедните часове. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от изток.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com