Иван Петков-Бебето е трети в листата на БСП в Пловдив

18912
Иван Петков-Бебето е трети в листата на БСП в Пловдив
Снимка: Actualno

Иван Петков, познат в Пловдив с прякора Бебето и с това, че изгражда антикорупционен щит срещу едни от най-големите злоупотреби в града, ще е трети в листата на БСП. В последните години Петков се превърна във водещо лице на партията в местния общинския съвет. Там той е съветникът с най-много питания и със сигурност най-острият критик срещу управлението на Иван Тотев.

Петков беше от малцината, които проведоха битка срещу откупуването на терена до пощата от фирма „Младост Алфа“, за който общината дава завишената цена от 5 200 000 лв., при положение, че преди години теренът е продаден за милион и двеста хиляди. Бебето бе и от яростните критици на прехвърлянето на акциите на Международен панаир Пловдив. Въпреки, че председател на БСП бе Георги Гергов и в трите сесии, когато се гласуваха решенията за панаира, Петков бе против предложението да се дарят на общината и по този начин да се изкупи изцяло панаира от бизнесмена.

Петков има и серия от разкрити злоупотреби в предаването на Сашо Диков. Там той разказа за злоупотребата с европейски средства за „Транспортния проект“ на Пловдив, който предвиждаше автобусите да функционират без кондукторното таксуване, но това все още не се случва. Не се случва и друго, на което Петков редовно обръща внимание - табелите, съобщаващи на гражданите за пристигащите автобуси, са не достатъчно информативни или нерабощи. Бебето е от откритите критици на закупуването от брата на Тотев на бившия терен на бирената фабрика „Каменица“. Петков разказа и за неприключените проекти за Пловдив 2019, с които общината печели избора за Европейска столица на културата.

Откъде идва прякорът му Бебето? Даден му е, защото е най-малкото, трето дете в семейството. Роден и израстнал в Пловдив. Любопитно е, че майка му е словачка, състудентка на баща му в тогавашна Чехословакия и си идва през 1982 година с него в България. И досега живеят в Града под тепетата. Петков е половин българин, половин словак. И цял пловдивчанин.

Финансист по образование и познава проблемите на града в дълбочина. Познават го като почтен човек с гражданска кауза - беше избран като общински съветник в Пловдивският общински съвет (2015-2019) с преференции от гражданите на Пловдив.

Петков е и част от голямото обновление на Нинова в партията. Тя заяви, че пловдивската организация тръгва по нов път и спази обещанието за нови и силни кадри там. С новата листа от кандидати без зависимости и обвързаности бе даден шанс на Пловдив за ново политическо представителство. От БСП залагат на Петков, защото той последователно се изправя срещу модела Тотев-Гергов в града под тепетата и е от знаковите нови лица на социалистите.

Групата на Георги Гергов остана извън листата на БСП, а опитите за саботаж от кръга около него бяха осуетени с новата подредба на кандидат-депутатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com