Иванчева: Това е заговор, парите бяха подхвърлени при обиска

5941
Иванчева: Това е заговор, парите бяха подхвърлени при обиска
Снимка: БГНЕС

Не са ми светели ръцете, става въпрос за заговор. Това каза кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, която беше доведена в съдебната зала за заседанието по гледането на мярката ѝ.

Иванчева беше доведена заедно със зам.-кмета на „Младост” Биляна Петрова и двете говориха зад стъклената преграда в съдебната зала.

Според Иванчева е имало заговор. "Парите не бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката", крещеше Иванчева през стъклото.

Тя показа и лист с написан на него текст. "Ръцете ми не светеха като елха. Светна отстрани. Това идва от листа, на който писах показания", каза Иванчева и обясни, че човекът, който стои зад акцията срещу нея, е някой си Румен Р.


„Казват, че сигналът е подаден от "Ваклин груп", обяви Иванчева, викайки през стъклото. Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали и не сме получавали, заяви още тя.

Относно бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, който също е обвиняем за взимане на подкуп в особено големи размери, Иванчева заяви: „Той не ни е давал никакви пари. Просто са намерени в служебната кола, в някакво кашонче“.

Цацаров пита: Целият кабинет ли смята, че при ареста на Иванчева са прехвърлени границите?

Позиция на целия кабинет ли е твърдението, че при ареста на кметицата на "Младост" са прехвърлени границите? Това попита главният проку...

На въпрос кога са били подхвърлени парите, тя уточни: „Когато ни обискираха. 5 часа седяхме без адвокат“.

Попитана дали е ходила в кафенето в градинката „Кристал“ и имала ли среша с Дюлгеров, Десислава Иванчева потвърди, че са пили кафе. „Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали, не сме получавали. Парите са вероятно подхвърлени. Няма да си държа пари в отворен кашон с мен. Плюс това, когато тършуват те в двете дамски чанти, без опис, без нищо и кашона с пари. Жабките, страничните врати, цялото това пространство не са претърсвали, проверявали и описвани, което означава, че всичко е било подметнато и намерено“, обясни тя, цитирана от Фокус.

По-рано днес прокуратурата поиска постоянен арест за Иванчева, Петрова, както и за бившия кмет на „Младост” Петко Дюлгеров. Повдигнати са им обвинения по чл. 302а НК – подкуп в особено големи размери, предаде БГНЕС.

В същото време от прокуратурата обявиха, че не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева.

Позицията е в противовес със съобщението на правосъдния министър Цецка Цачева от сутринта, че ще има проверка в прокуратурата за превишаване на права при акцията срещу кмета на "Младост". "Доколкото знам ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права заради акцията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева", каза пред медиите Цачева.

Светица ли е Десислава Иванчева - според бивш зам.-кмет на "Младост" твърдо "не"

Дали кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова действително са взели голям подкуп и ще се превър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com