Изписаха Кирил Домусчиев от болницата

5799
Изписаха Кирил Домусчиев от болницата
Снимка: Facebook

Собственикът на "Адванс Медиа Груп" Кирил Домусчиев е изписан от „Софиямед“, съобщиха от лечебното заведение.

"След проведено лечение, съгласно всички утвърдени правила за добра медицинска практика и препоръки на Националния щаб и Столична регионална здравна инспекция, УМБАЛ „Софиямед“ изписа пациента си с доказана коронавирусна инфекция. Той е дехоспитализан от лечебното заведение с препоръка за продължаване на терапията в домашни условия", заявиха от болницата.

Кирил Домусчиев: Добре съм, убеден съм, че българите ще се справим с тази криза

„Чувствам се добре, нямам влошаване на състоянието. Надявам се в кратки срокове да се подобря и да се излекувам напълно“. Т...

Оттам уточняват, че общото състояние на Домусчиев е подобрено. Симптомите на пневмонията са в обратно развитие. "Пациентът е без наличие на фебрилитет няколко поредни дни, има обратно развитие на симптоматиката от страна на дихателната система, видни от проведените му образни и всички други изследвания. Пациентът има два последователни негативни резултата. Изследванията са извършени с PCR метод".

Припомняме, че преди седмица бизнесменът бе приет за лечение в столичната болница "Софиямед", след като се върнал от работно посещение във Франция и дал положителен тест за вируса. Той се лекува с препарат на хининова основа, от който направи и голямо дарение. 

Actualno.com изпрати на 19 и 20 март писмени въпроси до компетентната прокуратура във връзка със случая "Кирил Домусчиев". Те са свързани с това разследва ли държавното обвинение как се е появило второ огнище на зараза с коронавирус в болница „Софиямед”? Ако отговорът е "да", работи ли се по версия за немарливост и нарушени правила за поставяне под карантина в работата на „Софиямед”?

Има ли яснота как е възникнало второто огнище в болницата, за което каза и началникът на Националния кризисен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски – кой точно е заразен и от кого се е заразил? Разследва ли се версия дали става въпрос за нарушена карантина от официално обявения досега от Националния кризисен щаб за коронавируса единствен приет в „Софиямед” потвърдено болен пациент от COVID-19? 

Софиямед уверява, че е наложила необходимата карантина след слухове за Кирил Домусчиев

Във връзка с появила се неофициална информация, че собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев, който сам призна, че е болен от коро...

Разследва ли се версия дали второто огнище е свързано с г-н Кирил Домусчиев – той е първият пациент с доказана диагноза COVID-19, приет за болнично лечение в „Софиямед”?

На тези въпроси към днешната дата (25 март) не сме получили отговори.

От болницата обаче излязоха с нарочно съобщение, че се "гарантира на всички пациенти, настанени за лечение на територията ѝ, че са взети всички мерки за сигурност и се спазват всички мерки и препоръки на Столична регионална здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Националния щаб за борба с коронавируса, осигуряващи тяхната безопасност". 

Знаете, преди известно време Националния кризисен щаб за борба с коронавируса у нас уточни, че тестове за COVID-19, които могат да дадат адекватни резултати, се правят едва на 21-я ден от заболяването. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com