Изписват от болница възрастен мъж с пневмония, умира в колата на дъщеря си

2911
Изписват от болница възрастен мъж с пневмония, умира в колата на дъщеря си
Снимка: Getty Images/Guliver

Възрастен мъж с пневмония бе изписан от болницата в Берковица и почина в колата на дъщеря си, напът за друго лечебно заведение. За случаят разказа именно роднината - Вероника Младенова, която заяви пред btv, че ще търси правата си в съда.

61-годишният мъж бил хоспитализиран заради изгаряния. След това обаче се оказва, че има двустранна пневмония, а състоянието му рязко се влошило. До последно от МБАЛ-Берковица не му правят PCR.

"Изпратиха ме да му правя PCR тест и ме обвиниха, че не съм им казала, че е с коронавирус", разказа тя. Вероника Младенова обясни, че при постъпването баща й е нямал никакви симптоми на COVID-19.

От болницата му правят снимка и установяват, че има двойна бронхопневмония.

Младенова посочи, че баща й е бил изписан без лечение от болницата в Берковица. „Нямам обяснение, не знам“, отговори дъщерята на въпрос как се е стигнало до това решение на болницата.

„Хирургът ме уведоми, че завеждащият COVID отделението отказва прием. Нямам информация дали е било пълно, какво е било положението, нямам информация. Казаха ми да си го взимам“, добави още тя.

От Спешния център съветват дъщерята да вземе направление за PCR от личния лекар и да се насочи към Монтана.

Над 2000 пациенти от Плевен без личен лекар заради неуредици

Заради административни неуредици над 2000 пациенти от Плевен останаха без личен лекар. Причината - здравната каса отказа да подпише дог...

„Отидох в другата сграда да взема направление. Издаде ми направление за издаване на друго място. Така и не успях да го настаня, почина в колата ми“, разказа дъщерята.

„Излизайки от кабинета на личния лекар, аз го намерих паднал в коридора. Той почина часове след това, ясно е, че не е бил добро здравословно състояние“, разкри също тя.

Дъщерята каза, че изпитва адмирации към всички, които се борят за живота на хората. Но смята, че в нейния случай е имало унизително и нечовешко отношение.

Готова е и да търси правата си в съда.

Отговорът от МБАЛ Берковица

Арестуваха германски лекар по подозрение в убийство на пациенти с COVID-19

Полицията задържа лекар от университетската болница в град Есен по подозрение в умишлено убийство на двама пациенти с COVID-19, съобщи ...

От болницата казаха, че са приели пациентът три дни след инцидента с изгарянията. Липсата на места към 16 ноември пък е довело до изписването на пациента и пренасочването му другаде.

„Оказа се, че вътрешното отделение е пълно – нашата болница е малка, има десет легла. В COVID отделението, което е разкрито към болницата, бяха също запълнени дванайсет легла”, обясни д-р ЕмилДойков, началник на отделението по хирургия в МБАЛ-Берковица.

Липсата на места към онзи момент – 16 ноември, потвърждава и прокуристът на болницата, който казва, че няма къде да го лекуват.

Лекарят преценява, че състоянието на мъжа позволява транспортирането му към друго лечебно заведение с неспециализиран транспорт и го изписва.

 

Какви са причините за смъртта на двама пациенти с COVID пред клиника на УМБАЛ "Св. Георги"?

Проверката по случая в УМБАЛ "Св. Георги", при който двама пациенти с COVID-19 в тежко състояние починаха буквално на стълбите на Кли...

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...