Явор Колев: Не познавам г-н Божков, както и никой друг хазартен оператор

8880
Явор Колев: Не познавам г-н Божков, както и никой друг хазартен оператор
Снимка: БГНЕС

"Не, не познавам г-н Божков, както и никой друг хазартен оператор. Не съм имал нужда да провеждам такива срещи". Това заяви Явор Колев пред bTV в първи коментар пред медиите за причините, поради които напусна ГДБОП и за работата му в Комисията по хазарта. 

Той отрече да е имал конфликт с някого в системата на МВР. Отрече и да има връзка между напускането му и участието му в Държавната комисия по хазарта, във времето, когато стана ясно, че Васил Божков не е внасял такси за хазартната си дейност.

Жената до Васил Божков - на свобода срещу 750 000 лв. реши съдът

Съдът пусна под парична гаранция от 750 000 лв. Елена Динева - жената до Васил Божков, съобщава БНТ. От решението на съда не са доволн...

Защо е напуснал МВР?

Категорично трябва да ви кажа, че няма никакъв натиск относно акта, който съм предприел. 25 години в системата на МВР са достатъчни. Искам да поема друго предизвикателство, каза Колев, който подаде неочаквано оставка през юли тази година.

Той потвръди, че оттеглянето му е било изненада и за ръководството на МВР. Пред вътрешния министър Младен Маринов казал, че иска да смени работата си.

"Наистина 25 години, придобил съм право на пенсия, още съм млад и енергичен, искам да бъда полезен и в друга роля на обществото", коментира Колев и добави: "Вече преподавам в УНСС и Пловдивския университет. Продължавам да бъда и национален координатор по киберсигурност към Министерския съвет".

Явор Колев увери, че отделът по киберпрестъпления, който той е изградил, е с млади и енергични хора, които се справят самостоятелно с работата си. Колев е готов за работа в частния сектор или неправителствените организации.

Васил Божков пак се оплаква как бил ограбен от Бойко Борисов: Европейските институции вече работят

Избягалият в Дубай с повдигнати 19 обвинения, включително за убийство и организирана престъпна група Васил Божков отново напомни за себ...

Каква е била дейността му като член на Държавната комисия по хазарта?

Явор Колев е бил част от държавният контролен орган 7 години - първо като част от ГДБОП, а после като представител на ДАНС. Отговарял е за нелегалните залагания, като са се филтрирали сайтовете с нередности. Бившият шеф на отдел "Киберпрестъпления" е бил освободен от Комисията в началото на февруари тази година. Заяви, че не поддържа връзка с останалите членове на Комисията.

"Не бих могъл да коментирам работата ми там, защото има следствено дело. Няма да разгласявам данни за дейността на Комисията. Моите функции са били да не допускаме организирането на незаконни хазартни игри на територията на хазарта. С мое участие бе променен законът за онлайн залаганията", коментира обаче Колев.

И добави, че в Комисията по хазарта има около 50-60 служители в три дирекции. Всички материали пък са били обработвани и докладвани за заседанията, които продължавали около час.

Имал ли е влияние Васил Божков в комисията?

Божков попита Борисов КОЙ го е сготвил за Закона за хазарта и "съпорта" в ДКХ чрез Горанов

"Бойко каза, че една госпожа го била „сготвила“. Какво ще каже за: 1. Промяна на един-единствен член в Закона за хазарта с...

"Аз не мога да коментирам такова влияние, защото не съм установявал такова влияние. Никога не е ставало ясно да е имало някакво давление по отношение на който и да било хазартен оператор по отношение на това да му бъде даван лиценз или не", отговори Колев.

"Шефът на Комисията ръководи дейността на администрацията и той има компетентност да контролира дейността", каза още той.

Колев отново повтори, че няма връзка между напускането му на МВР и казуса "Васил Божков".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com