Жълт код в 14 области заради силен вятър

1103
Жълт код в 14 области заради силен вятър
Снимка: Getty Images / Guliver

Жълт код е обявен за 15 април в 14 области на Северна България заради силен вятър.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Русенска, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка и Варненска. В тези области ще духа силен северозападен вятър със скорост 15-17 м/сек и пориви до 22 м/сек. За останалата част от страната е обявен зелен код.

Слънчево време за старт на деня, следобед на много места ще превали и прегърми

Минималните температури ще са между 8° и 13°. Днес денят ще започне с предимно слънчево време, но около и след обяд ще се разви...

През деня облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната намаляваща до слънчево време. На отделни места в североизточните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – между 19° и 24°, уточниха от НИМХ за БГНЕС.

Над планините, преди обяд облачността ще е променлива, през деня намаляваща до слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. С него ще нахлуе студен въздух и температурите ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра около 3°.

По Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места, главно по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 20°, температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com