Кабели и мазилка паднаха върху автобус в тунел "Витиня"*

2833
Кабели и мазилка паднаха върху автобус в тунел "Витиня"*
Снимка: БГНЕС

Част от конструкцията на тунел „Витиня“ – осветителните тела, са се срутили върху наш автобус. Това съобщи Георги Атанасов, управител на „Юнион Ивкони“, чиято собственост е автобусът.

„За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците“, каза Атанасов пред "Фокус".

Над 200 мостови съоръжения у нас са в лошо състояние

Тунелите са 34 на брой по Републиканската пътна мрежа. Констатираха се проблемни тунели с умерен до висок риск на опасност от инциденти...

„Автобусът е преместен, но на място се извършват огледи от полицията“, добави той. Атанасов уточни, че все още не може да каже дали транспортната фирма ще предяви претенции за нанесените щети. „Към момента не мога да кажа, в момента текат огледи. След като приберем автобуса в базата ни ще установим точно щетите“.

„Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали“, допълни той.

Малко по-късно обаче от Агенция "Пътна Инфраструктура" съобщиха, че не са паднали осветителни тела, а кабели и мазилка.

"Няма паднали лампи в тунел „Витиня“. Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел “Витиня” от камион с извънгабаритен товар. Инцидентът е станал около 11.45 часа днес. Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непросредствено след камиона. При движението си, след като е закачил кабелите, ТИР-ът е опрял и в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка.

Този инцидент е станал причина движението на АМ “Хемус” в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена и падналият кабел – закрепен. Трафикът е възстановен около 13.00 часа днес", съобщиха от АПИ.

Братът на загиналата в "Ечемишка" жена: Полицай е казвал на АПИ за проблема

Полицай е казал на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), че има висящи лампи в тунел "Ечемишка", но от там му отвърнали в стил "ти какв...

Припомняме, че на 5 февруари 2017 г. жена загина на място при тежък пътен инцидент на автомагистрала „Хемус“, предизвикан от паднал елемент в тунел „Ечемишка“ в тръбата в посока София. Елементът падна върху движещ се в тунела автомобил. Шофьорът на автомобила, в който се вози и починалата жена, пострада тежко. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че падналата осветителна греда е в неремонтираната тръба в тунел „Ечемишка”, което е довело до пътния инцидент в съоръжението. От АПИ уточниха, че първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

На 7 февруари бе разпоредена със заповед да бъдат сформирани експертни групи, които да направят извънредни огледи на всички тунели и съоръжения в страната. 28 са тунелите по републиканската пътна мрежа. Те са на територията на областите София, Враца, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Пловдив и Смолян

На 8 февруари последваха уволнения. Служебният премиер Огнян Герджиков освободи от длъжност изпълнителния директор на държавната компания „Автомагистрали” ЕАД Парашкев Кръстев, директора на Областно пътно управление в София и началника на районна пътна служба "Хемус", а също така понижи шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов, който вече е само член на Управителния съвет на АПИ.

Единственият, който сам подаде оставка, бе директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура” в АПИ Георги Златев.

*Информацията е обновена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com