Как да предпазим близките си от телефонни измами в четири лесни стъпки

2328
Как да предпазим близките си от телефонни измами в четири лесни стъпки
Снимка: A1

В отговор на зачестилите телефонни измами А1 стартира първото по рода си у нас мобилно приложение за предотвратяването им. Компанията предоставя А1 Guard безплатно на абонатите на всички оператори в България и на клиентите на фиксирани услуги на А1.

Мобилното приложение се появява в точния момент - по време на наложената социална дистанция, с която има опасност да злоупотребят телефонните измамници. Именно затова приложението е насочено към два типа профили – на защитен потребител и управляващ профил. В ролята на Защитен обичайно са по-възрастни родители или роднини, които според статистиките са по-уязвими за опитите на измамниците. Функцията на Управляващ, или администриращ потребител най-често се поема от техен по-млад близък или роднина.

А1 стимулира плащането на сметки през Моят А1 с бонус от 10 000 MВ мобилен интернет на максимална скорост

А1 обяви нова инициатива за еднократен бонус от 10 000 МВ мобилен интернет на максимална скорост,само седмица след като подари по 10 00...

А1 Guard работи на принципа на филтриране на входящите обаждания и е максимално улеснено за работа. Ето как да защитите близките си чрез приложението в няколко стъпки:

 - Изтегляне от магазин за приложения А1 Guard e достъпно напълно безплатно в магазините за приложения на Google за абонати със смартфони с операционна система Аndroid и с iOS за притежатели на Apple.

 - Инсталация На смартфони с Аndroid и iOS инсталацията става бързо и лесно. А ако Защитеният абонат иска да се възползва от услугата за своя стационарен телефон или мобилното му устройството не поддържа операционна система Android, то може да направи активация като се обади на безплатния номер 1441.

 - Регистрация на Защитен и Управляващ абонат – след като приложението е инсталирано на съответните устройства, е необходимо да се създадат и сдвоят двата профила – на Защитен и Управляващ потребител. Водеща е ролята на Управляващия, който се регистрира в приложението и въвежда номера на своя близък, когото иска да защитава. След като той от своя страна даде съгласието си да бъде защитаван, входящите му обаждания могат да бъдат администрирани от Управляващия. Един Управляващ потребител може да защитава до 5 телефонни номера на свои близки.

А1 предлага специална оферта за представителите на малкия и среден бизнес, която да им позволи да работят от дома

А1 предлага специален пакет за представителите на малкия и среден бизнес, на които им се налага да работят от дома по време на епидемия...

 - Създаване на „Безопасен списък“ от контакти за защитения абонат и проследяване на входящите обаждания - след като са регистрирани управляващият и защитеният потребител, управляващият трябва да създаде списък с позволени телефонни номера за защитения абонат – семейство, роднини, близки приятели, личен лекар. Този „Безопасен списък“ може да съдържа до 30 номера. Всички въведени номера в списъка могат свободно да се свързват със защитения номер. В зависимост от предварително направените настройки при позвъняване от номер, който не фигурира в Безопасния списък, Управляващият може да получи индикация, че към Защитения е отправено подозрително обаждане от непознат номер. В тази ситуация А1 Guard активира няколко възможности за превенция срещу потенциална измама - Приложението може директно да блокира обаждането или да го пренасочи към Управляващия потребител.

МВР и ГДНП предупреждават за повишена опасност от потенциални измами, свързани с COVID-19. Институциите, които ежедневно работят по проблемите с телефонните измами са официални партньори при разработката на приложението. Те обръщат внимание на гражданите да бъдат изключително внимателни и подозрителни  към телефонни обаждания от непознати, защото измамниците променят сюжетите си непрестанно и се адаптират светкавично спрямо актуалната обстановка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com