Какво е да бъдеш мениджър за ден в Kaufland България

1829
Какво е да бъдеш мениджър за ден в Kaufland България
Снимка: Kaufland

Те са млади, талантливи и мотивирани. Избрали са Kaufland България да бъде мястото, на което да се запознаят отблизо със света на модерната търговия. Техни домакини в 20-то издание на „Мениджър за един ден“ са ръководители в различни отдели на най-голямата компания в ритейл сектора у нас.

Kaufland България отново се включи в образователната инициатива на Junior Achievement като даде възможност на студенти и ученици от различни учебни заведения в страната да прекарат време с утвърдени експерти на компанията и да работят заедно по разработването на проект с реален казус. Тази година инициативата се проведе под мотото „Силата на един екип“. В рамките на деня, прекаран от младежите в Kaufland, мениджъри и ръководители в отделите по логистика, HR, управление на маркетингови кампании и дигитални комуникации на компанията бяха в ролята на техни лектори и ментори.

„Книги за смет” празнува 10 години в 15 града с подкрепата на Kaufland

С национално турне в 15 града една от най-мащабните екологични инициативи у нас, която поощрява едновременно рециклирането и четенето &...

Какво е да бъдеш мениджър за ден в Kaufland България – разказват Анна-Мария, Виктория и Радослав.

Анна-Мария Арсенова

Анна-Мария е студентка в УНСС със специалност „Икономика, общество и човешки ресурси“. Включва се за втори път в образователната инициатива „Мениджър за един ден“ и е доволна, че тази година избира да го направи именно в Kaufland. Тя иска да се развива в областта на човешките ресурси. Намира динамиката и разнообразието в работата на HR отдела тук за много мотивиращи. С интерес научава и повече за принципите, които ръководят Kaufland, за стратегиите на различните ключови звена и тяхното изпълнение, както и какво се крие зад вълнуващите проекти, които клиентите виждат само като краен резултат.

„Хората, които работят в Kaufland, са истински професионалисти и се стремят непрекъснато да се развиват, което е ключов фактор за високото ниво на компанията. Оценявам факта, че те отделиха от своето време, за да ни разкажат за отговорностите на ръководителя и тънкостите на добрата екипна работа. Допадат ми възможностите за кариерно развитие, които компанията предлага - различни стажове и обучения, отворени както към студенти, така и към ученици.“

Точно работата в екип с останалите участници от „Мениджър за един ден“ е и нещото, което Анна-Мария харесва най-много от инициативата. В самия ѝ край всички те получават сериозна задача. Заедно трябва да изготвят стратегия за решаването на специфичен казус, свързан с дейността на компанията. Като бъдещ специалист в областта на човешките ресурси, Анна-Мария знае, че в основата на добрите резултати стои добре работещият екип. Затова възможността да види как се постига той в една голяма компания за нея е ценен практически опит.

Kaufland България и БЧК събраха почти 17 000 лева в подкрепа на засегнатите от конфликта в Украйна

Kaufland България и Български Червен кръст (БЧК) събраха 16 789 лева в съвместна дарителска инициатива под мотото „ДАРИ в подкреп...

Радослав Павлов

На крачка от своето дипломиране в специалност „Публична администрация“ в Техническия университет, Радослав решава да се включи в инициативата, защото вярва, че има какво да научи в компания като Kaufland. Не остава разочарован. След завършването си той планира да работи в областта на маркетинга и за него е особено интересно да се запознае отблизо с различни кампании, реализирани във водещата верига в сектора на модерната търговия у нас. Радо е вдъхновен от работата на отдела по дигитален маркетинг на Kaufland, защото знае колко важно за бизнеса е присъствието в социалните мрежи.

След деня, прекаран със специалистите на компанията, Радо споделя, че очаква новите стажантски програми и възможността да стане част от екипа.

Виктория Гетoва

Виктория е дипломиран специалист по връзки с обществеността, а в момента следва паралелно две магистратури - по спортна журналистика и японистика. Избира да прекара своя „мениджърски“ ден с екипа на Kaufland, за да види как се изготвят и осъществяват маркетинговите кампании на веригата. Наученото за различните звена на и начинът, по който те си взаимодействат, определено грабва нейния интерес. Признава, че голямо впечатление ѝ е направило представянето на логистичния отдел и централната логистична база на Kaufland. А благодарение на стратегията, която разработва с останалите участници в образователната инициатива, успява да разбере по-добре нейната роля в бизнеса с бързо-оборотни стоки. Самата Виктория оставя силно впечатление в менторите от Kaufland с предложения от нея SWOT-анализ, върху който стъпва отборната концепция на участниците в „Мениджър за един ден“.

DARA се среща със своите фенове в родния й град

Дългоочаквана среща на DARA с нейните фенове предстои този уикенд във Варна. Домакин и организатор на събитието е Kaufland в наскоро мо...

По традиция след края на инициативата всички включили се в нея получават сертификат за участие от Kaufland България. Освен ценните срещи с мениджъри от различни отдели на компанията, младежите научават повече и за разнообразието от кариерни възможности. Сред тях е програмата за дуални ученици, насочена към завършващите средното си образование, както и практикантска програма, разработена специално за летните ваканционни месеци. „Управители на бъдещето“ е друг, 12-месечен проект за развитие на млади таланти. Той е насочен към младежи с малък или без професионален опит и предлага на завършващите студенти едногодишно обучение в компанията. През периода на обучението те са назначени на трудов договор и преминават през различните отдели на компанията, за да бъдат готови за експертна или ръководна позиция в нея.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com