Какво трябва да знаем, ако обмисляме да теглим кредити

1871
Какво трябва да знаем, ако обмисляме да теглим кредити
Снимка: iStock/Guliver

Тегленето на кредити днес е много модерно. Това не е никак случайно, защото този финансов инструмент ни дава чудесна възможност да притежаваме това, от което се нуждаем, веднага, без да е нужно да чакаме, докато спестим пари за покупката.

Лихвеният процент и допълнителните такси обаче в някои случаи могат значително да увеличат цената на кредитите. Затова, при подписването на договора за кредит, трябва да бъдете особено внимателни. 

По принцип, кредити могат да се предоставят както на физически, така и на юридически лица . Това може да бъде разсрочено плащане или банков заем, предоставен за нуждите на потребителя. Понякога само паричен заем е в състояние да помогне на кредитополучателя да осъществи мечтата си в момента, без да го отлага за утре, когато вече би могло да е твърде късно.

Разполагайки с необходимите документи и отлична кредитна история, банковите служители с удоволствие ще помогнат на клиента да разреши финансовите си проблеми. Клиентът може да използва получените средства за различни нужди, включително за закупуване на недвижим имот или автомобил, застраховка, ремонт на имущество, обучение на децата си, покупка на мебели, домакински уреди, допълнително оборудване за дома и офиса.

Ако желае кредитополучателят може да похарчи получения заем за туристическо пътуване, подаръци на роднини и приятели, украса на тържества, лечение, да подпомогне развитието на бизнеса си, да закупи желан продукт или да се справи при посрещането на някакви непредвидени разходи. Независимо от целта, за която се издава кредитът, клиентът има възможността да избере най-изгодната оферта според случая.

 Размерът на паричния заем може да варира, като това е в пряка връзка с нуждите на клиента. Средният срок за изплащане на кредита е обикновено е около година. Ако обаче размерът на заема е по-внушителен, срокът за изплащането му може да бъде удължен значително. Даването на паричен заем се опростява от факта, че много често кредитополучателите не трябва да представят удостоверение за доход на заемодателя. Когато кандидатства за паричен заем с голяма сума, на клиента се предлага да заложи имота си. В този случай размерът на заема се увеличава значително и дългът може да бъде изплатен в рамките на седем или дори десет години.

Източник:  vsichki-krediti.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...