Какъв е общественият интерес от изземването на колекцията на Божков?

7591
Какъв е общественият интерес от изземването на колекцията на Божков?
Снимка: БГНЕС

"Има едно нещо, което винаги съм се надявал че ще остане след Божков в полза на България - това е неговата колекция. Купи и ценна сграда и се надявах че и у нас ще има нов изключителен музей, както във всяка голяма европейска столица. В последна сметка това е основната му историческа индулгенция.

Каквото и да стане с него, той си осигурява място в нея. Имал пари, много пари, не всички получени по морален или законен начин /това просто по допускане /, но накрая оставил богатство за поколенията. И това във време на чалга, на харчене без следа, за суета и тщестлавен лукс - яхти, самолети, любовници, скъпи имоти зад граница и т.н.

Божков разкри: Ритон от иззетата ми колекция е обявен за продажба

Хазартният бос Васил Божков обяви в профила си във фейсбук, че експонат от колекцията му, която беше иззета от следствените органи, е о...

Каквито и да са обвиненията, колкото и от тях да бъдат доказани в съда, каквато и да е присъдата му, преследването му не може да бъде основание за разграбване на тази колекция. Нейното съхранение е отговорност на прокуратурата, на следствието и т.н. А Пеевски и Гешев като в една типична мафиотска структура, гледат да покрият разходите по тези набези срещу частна собственост. Тъй като не плащат от своя джоб, гледат да платят от джоба на Божков, включително и през плячката", посочва бившият дипломат Илиян Василев във фейсбук.

"Ето това намирам за варварско в сляпата и тъмна мъст на хората с власт спрямо беззащитна колекция, за да отмъстят на Божков. Те разбира се, както при Иво Пропокиев, се кълнат че няма нищо общо с медията му, така и при Божков се кълнат че няма нищо общо с колекцията му, но като познавам манталитета на тези хора, историята на разграбване, точно като плячка, на ценните предмети и наследството на КТБ, което не отиде в държавни музеи а остана в частни колекции, си мисля че определението "хунта" е меко.

Проклятието ще тегне върху тези хора - защото нищо от това което правят не е в полза на народа, на българската история, на опазване на културните ценности. Помислите им не са чисти. Просто всички видяхме как измъкват предмети от офисите на Божков - като престъпници плячка.

И питам къде е обществения, моя и вашия интерес?

Васил Божков: Българските власти потулиха случая с незаконното заграбване на артефакти

От януари започна незаконното заграбване на стотици артефакти от страна на Прокуратурата и Министерство на културата. Това обяви б...

Да гледаме как съсипват и крадат като за последно, само защото ни пазят от комунистите, а сега от лошите олигарси, докате те самите станаха свръхолигарси и свръхпрестъпници?

И утре ще трябва да гледаме тези предмите в западни музеи?

И мнозина, които ще прочетат този текст и още повече, които няма да го прочетат, че Гешев бори престъпността, че Пеевски е Дарител, а Борисов Спасител", пише още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com