Калин Терзийски: Григор спечели милиони долари, а писателите?

17265
Калин Терзийски: Григор спечели милиони долари, а писателите?

Писателят Калин Терзийски, по подобие на Петър Волгин, написа коментар относно всенародната радост от успехите на Григор Димитров.

Той използва личния си Facebook профил, за да сравни отношението към тенисиста с отношението към писателите. 

Григор Димитров: Гордея се, че съм българин

Григор Димитров беше гост в студиото на CNN Sports, където говори за значението на своята титла за неговата родина - България. Както е ...

Публикуваме реакцията на писателя без редакторска намеса:

Григор Димитров за пореден път през последните година и половина носи неистова радост на българските фенове на спорта. Българинът, чиито успехи е...

Започвайки да пиша, аз не знам каква ще е реакцията на читателите към това, което ще напиша; но съм почти сигурен, че тя ще е грубо отрицателна. Това, донякъде, ще ме зарадва - защото ще ме освободи от задължението да приемам сънародниците си "на сериозно". Така.

Григор Димитров, известен български тенисист с европейски и световни постижения получи за играта си в Лондон 2 млн. и половина долара. Игра на тенис. Горе долу в същите времена - да речем година по-рано - писателят Калин Терзийски, колкото и да ни е неприятно - също получавал европейско и световно признание, докато пишеше за лондонско издание, а именно - за вестника на българите живеещи във Великобритания - получаваше за всеки свой разказ по 25 паунда.

Гришо отпразнува победата с Никол и родителите си (СНИМКИ)

Вчера, след като триумфира във Финалния Мастърс за годината, световния №3 Григор Димитров поздрави и приятелката си Никол Шерцингер. Бъ...

Но в един хубав ден главният редактор му съобщи, че повече от 10 паунда на разказ не може да му дава. Писателят Калин Терзийски се запита: Българите по улици кръстени на тенисисти ли крачат всеки ден...или по улици кръстени на писатели? И дали биха приели да речем По жицата или Андрешко да бъдат оценени по 10 паунда парчето?

После Калин Терзийски си даде сметка, че явно писателите трябва да умрат, за да зацъкат с език българите. И после от кумова срама да им отдадат някаква гузна почит. А докато умрат писателите, тенисистите ще бъдат национални герои. Тенисът, все пак, трябва да помним, е дух, знание и величествена мъдрост. Все пак".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com