X
 
 

Каракачанов: Не очакваме увеличен мигрантски натиск, обстановката по границата е спокойна

1119 7
photo of Каракачанов: Не очакваме увеличен мигрантски натиск, обстановката по границата е спокойна
Снимка: БГНЕС
„Няма основания да очакваме увеличение на мигрантския натиск върху България след последната ескалация на напрежение в Сирия“. Това каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който се включи в благотворителна инициатива на ВМРО. Според него бежанците от района на настоящия конфликт се изнасят към вътрешността на Сирия и към Ирак, а не в посока Турция и Европа.

„Проблемът е, че ако кюрдите прекратят охраната на лагерите с джихадисти, част от тях отново може да подновят военните действия или да се смесят с други имигранти и да се отправят към Европа“, посочи Каракачанов. „По границите на България в момента ситуацията е спокойна и натискът е минимален, допълни Каракачанов и изрази своето лично мнение, че турският президент няма да пусне мигрантите към Европа, тъй като рискува да се окаже в пълна изолация“, допълни военният министър.

Каракачанов: Македония кандидатства не за СССР, а за ЕС

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви пред журналисти в Пловдив, че Франция е права да иска да наложи вето на началото на преговорит...

За строежа на многоцелеви кораби за Военноморските сили министърът на отбраната посочи, че очаква договорът да бъде сключен през пролетта на 2020 г. По думите му предварителната информация сочи, че най-вероятно и двата плавателни съда ще бъдат строени у нас, по-точно във Варна. „Която и корабостроителница да бъде избрана, хубавото е, че ще има възможност да усвои умения за строителство на бойни кораби“, посочи министърът, цитиран от Novini.bg.

Каракачанов допълни, че ръководството на министерството продължава да настоява за увеличение на средствата за отбраната в бюджет 2020. По думите му увеличението на заплатите на военните е сигурно, но ще има диференциация и служещите в по-тежките бойни поделения ще получат повече средства.

За отношенията с Македония Каракачанов посочи, че е крайно време съседната ни страна да поправи отношението си не само към България, но и към други балкански държави. „Скопие трябва да приключи с политиката на насаждане на антибългаризъм и да се откаже от фалшификациите на историята и претенциите си за македонско малцинство у нас“, заяви Каракачанов. Той допълни, че страната ни трябва да защитава националните си интереси, като се има предвид, че ако Македония влезе в ЕС, тя ще ескалира своите антибългарски претенции. "У нас излизат разни пишман демократи, които обясняват, че като спрем Македония, тя ще попадне под влиянието на Москва. Това са клишета, точно обратното е. Да не коментираме, че някои от тези, които се изказват, са добре заплатени от скопските фондове за пропаганда", обобщи министър Каракачанов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Бащицата Ердо им дал на ибрикчиите си в Булгаристан още седмица-две с надежда да ги преибере стадото пак! Ако не ги преизбере, веднага пуска потока за да подмени избирателите с 3-4 млн. нови избиратели! С обрязани "карабини" и с униформи с чалми! БОКо вече взе да тренира заемане позиция "долна тръба на радиатора" със свалени гащи, а свръх-дебелото ДС-Ванче караП(к)раси на тераси тренира усилено с виж още ›› МОМЕ-ДуПе-КТБанк-ДПС-кайме-менгян-мегафон-калдаръм-коконите мАнгела Джанбаз и Карлита Педрос Контрера!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  А Путю спи ли? Не си ли храни ибрикчиите? Ама те май едни и същи?...
  : 1 !
 • Шминке Кара-Бойко след 31.10.2019: 4 Шминке Кара-Бойко след 31.10.2019: преди 3 седмици Профил на трол?
  1.2 милярда аванта шминке за след полета до планета Маркс , шминке на шминке се възобновява всеки ден , но шминке на лъжата си остава шминке на същото .
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  нещо за тома белев да напишете.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Шишкав, това за античните макета е верно, ама ... Баш СИК Мафиота и разкрачената Екатерина смятат че макетата могат да правят каквото си искат и да крадат българската история и взик както им ОТЪРВА !
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Не виждам разлика между макетата и нас. Това е големия проблем! Искаме те да признаят, че няма македонска нация, но пък непременно "македонци" да се заличи и да се въведе само народност "българи". Това няма шанс да се случи даже и виртуално. От дълбока древност съществуват македонци и българи и макар да сме с общ произход, никога не можеш да заличиш никого от историята.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ще очакваме! След като се мъчите да спънете Македония...
Последно в Актуално