X
 
 

Каракачанов: Няма придвижване на мигранти към българската граница

787 4
photo of Каракачанов: Няма придвижване на мигранти към българската граница
Снимка: БГНЕС
"Няма придвижване на маси към българската граница, както от турска, така и от гръцка територия". Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в Долна Митрополия след церемонията по въвеждане на новия тренажор за "Пилатус" в учебната военновъздушна база, предаде БГНЕС.

"Следим територията около нашата граница - в Турция, в Гърция", каза вицепремиерът.

Каракачанов: На границата е спокойно, ще реагираме при нужда

"По границите на България ситуацията е спокойна, няма раздвижване", заяви пред БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карак...

"Ако има промяна в ситуацията, ми се докладва - към момента няма такава, няма движение на нелегални маси, макар че ситуацията може да се промени във всеки един момент, тъй като бойните действия продължават - жертви, големи маси от хора тръгват да се спасяват в една или друга посока.

Ние трябва да сме подготвени за всеки извънреден случай. Към момента всичко е спокойно. Няма придвижване на маси към българската граница, както от турска, така и от гръцка територия", отбеляза Каракачанов.

Поддържа се много добър информационен обмен и с гръцките, и с турските колеги, българските власти са готови за реакция в различни ситуации, увери Каракачанов. Засега няма промяна в степента на готовност.

"Имаме план за различни степени на готовност при различни ситуации. Те бяха отработени съвместно с Гранична полиция. Имаме готовност. Доизградени са всички съоръжения по българо-турската граница - включително сензори, видеонаблюдение", посочи още министърът на отбраната.

Каракачанов: Армията отново е в готовност да защити границата

Към момента няма движение на големи бежански групи към България. Знаете, че на няколко пъти до лятото на тази година имаше наши подразд...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • 121 3 121 преди 1 месец Профил на трол?
  Затишие пред емигратско цунами! Което ще отнесе най-напред ДС-Вачне караТърбух заедно с "ген." БОКо тиквуня, барабар с мезонетите, терасите, резиденциите и офшорните им "спестявания"!
 • Комита 2 Комита преди 1 месец Профил на трол?
  Военните са бесни на мутро-милиционерската ДС-вакханалия и арогантното крадене в особено големи размери, които ДС-Ванче караТърбух наложи като ДС-МВРо-вски "стандатр" с новоназначения патриотарски КАТУН от чиновници! Сигурно пак с извънредно покачане на заплатите на военните за сметка на пенсиите на пенсионе=рите ще се опита да смили военните! От друга страна ДС-Ванчето беше обещал да подаде остав виж още ›› ка ако на 17-окт. Б-ия даде съгласие за предприсъединителни преговори между Македония и ЕС, но сега предизборно ще се опита по влашко-цигански да ни обяснява, че не е от "интересите на Б-ия" при тая напрегната емигрантска обстановка да подава оставка - защото бил незаменим и интересите на Б-ия се ръководели от неговите лични интереси в краденето и лъженето!
 • Cimbomlu 1 Cimbomlu преди 1 месец Профил на трол?
  Дръпна им се фъшкията на дасовете :-) Ердоган още не обявил официало че отваря дверите, и наште дасове треперят с предварение :-)
 • гербераст 1.1 гербераст преди 1 месец Профил на трол?
  Ама ... той Тайпи нали е приятел на Винету, ще помоли сирийците да ни заобикалят, бре!
  : 1 !