Каракачанов: Правителството ще изкара мандата си

5205
Каракачанов:  Правителството ще изкара мандата си
Снимка: БГНЕС

Вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов е категоричен: правителството ще изкара мандата си и ще изпълни управленската си програма.

Това заяви той пред радио Дарик (предаването "Седмицата") и напомни, че тази година минималната пенсия за стаж и възраст се е повишила до 200 лева.

Каракачанов отрече за разделение с Валери Симеонов

Не съществува декларация за разделение между лидерите на ВМРО и НФСБ. Чак сега разбирам какво е имал предвид бившия ни президент, като ...

Съпредседателят на Обединените патриоти, които са партньор с ГЕРБ в управляващата коалиция призова за ревизия на инвалидните пенсии. Каракачанов отчете, че около милион души вземат инвалидни пенсии, а реално такива заслужават около 200 000 души и така изтича ресурс от държавната хазна.

Каракачанов защити колегата си Валери Симеонов. Според него думите на Валери Симеонов към журналиста Виктор Николаев в студиото на Нова телевизия са били просто неудачен опит за шега.

"Не мисля, че го е казал сериозно. Известно е, че неговият хумор е малко дърварски. Най-вероятно е някакъв опит за шегуване, доста неудачен явно".

В отговор на въпрос за коментар на репликите от депутата от ГЕРБ Антон Тодоров към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев, Каракачанов каза: "Не ме карайте да коментирам депутати от друга парламентарна група, особено когато сме коалиционни партньори".

В отговор на въпрос трябва ли двамата да поемат отговорност и да подадат оставки от постовете си, както призоват редица организации и личности, които не смятат, че това е "дърварско чувство за хумор", а арогантност, вицепремиерът посочи, че всеки сам си взема решенията как да се държи и как да си носи отговорност.

За втори път Валери Симеонов се разграничи от Красимир Каракачанов

За втори път лидерът на НФСБ Валери Симеонов изрази несъгласие с позиция на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Както е добре известно...

"Но не смятам, че заради едно, макар и по-грубиянско изказване, трябва да се стига до там. Грубо е изказването, факт. Аз пак казвам, според мен то е опит за шега, но в случая може би неуместна", допълни Каракачанов.

Запитан дали ще има четиригодишно стабилно управление при скандали  през последните четири месеца като "Суджукгейт", "Кумгейт", а сега и заплахи за "Викторгейт", съпредседателят от Обединени патриоти заяви, че не може да се говори четири месеца за "гейтове". Те по думите му са "малко повече пара в свирката, отколкото нещо реално".

Правителството ще изкара мандата си, ако нещата, които е заложило в програмата за своето управление, започват да се случват, като някои от тях вече са стартирали, коментира той.

Каракачанов напомни, че Обединените патриоти настояват от дълго време за увеличение на пенсиите и минималните пенсии на два пъти са увеличени през последните пет месеца - първо до 180 лева, а после и до 200 лева.

За пореден път пред медия Каракачанов коментира по особен начин гледната точка на патриотите за пенсиите:   "Обещахме 300 лева минимална пенсия, но в парламента имаме само 27 депутати. От 2.2 млн. пенсионери в България за нас са гласували 30 000-40 000. Ако имахме не 27, а 57 депутати, може би щяхме да наложим и 300 лева. Но ние не сме се отказали от 300 лева минимална пенсия и индексация на всички пенсии", каза Каракачанов.

Управляващи заплашват открито Виктор Николаев (ВИДЕО)

Двама представители на управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" си позволиха открито да оказват натиск върху водещия на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика