Карбовски: Важно е Борисов да оздравее, защото другите варианти ще ни изправят пред тежки дилеми

43607
Карбовски: Важно е Борисов да оздравее, защото другите варианти ще ни изправят пред тежки дилеми
Снимка: бТВ

”Много е важно Борисов да оздравее. Защото всички други варианти ще ни изправят пред тежки дилеми. Не дай Боже, човешки не го желаем с Борисов - да стане нещо лошо. Какво ще се случва в главите на обикновения човек, нека помислим, пише журналистът Мартин Карбовски в социалната мрежа Фейсбук и като коментар за сайта Лентата.

1. Велик човек, нека направим комитет по вдигането на паметник и преименуването на негово име на някой площад. Това се случи в Правец, защо да не стане в Банкя.

Борисов разкри как се лекува от COVID-19

Премиерът Бойко Борисов разкри как се лекува от коронавирус в пост във Facebook. Той благодари на всички, котио проявават внимание и м...

2. Наказан беше от Бог заради /..... тук попълнете по желание/, Бог забавя, но не забравя.

3. Не е верно, не е мъртъв. Пак неговите номера. Обърнете внимание на последната версия на обществена реакция. Възможно ли е някой държавник да умре, а някой да не вярва, че е мъртъв? И какъв е повода за това? Възможно е и обратното - от нашата и съветската история знаем, че вождовете умират, но за това не ни се казваше веднага.

В демокрацията може да стане обратното - с помощта на службите един вожд да бъде погребан, а същият (за да не плати сметката) отива тайно опериран и разкрасен на някой остров, за да пие дайкири и да се подсмихва. Любителите на конспирации ще харесат това. Аз също мисля че е възможно, защото в това правителство има вече поне един министър, който си смени физиономията - медицината за тия неща просто не знае граници.

Защо да вярваме, ако ни кажат, че вождът е умрял? То е като да вярваме че вождът е болен - много хора имат съмнения в това. Но и замислете се - колко повода имаме да вярваме че вождът е или не е умрял? Николко - защото Борисов живее в собствената си приказка, която всички разказват според политическите си настроения. Как да вярвам че някой е мъртъв, като преди това ми е внушено, че е преследван с дрон?

Иван Бакалов: Дано Бойко оздравее, да е жив и здрав, да ни смайва с глупостите си и занапред

А леле, бащицата Борисов лепнал коронавирус... Таман гордо съобщиха как след две отрицателни проби му свалят карантината, щото е непобе...

Как да вярвам на която и да е новина от Банкя, когато ЧЕКМЕДЖЕТО ми беше представено като уйдурма на враговете му? А после той самият се представи пред Туск като жертва, а Туск му повярва в рамките на шегата? Как да вярвам на всичко казано лично от него, когато повечето неща си противоречат и плачат за рубриката на Цънцарова “180 градуса”?

Как да се вярва на политик е сложна психологическа структура - не е само “вярвах, но излъга ме!” Сред населението е традиция упорито да се допуска, че нещата казани от политик и телевизор не са верни. Не бяха верни именно (по време!) и съобщенията за смъртта на старите вождове. Сега защо да са верни?

В социалните мрежи хората кълнат и пишат - “късно е, и да умрете, вече не ви вярваме!” Други пишат - “оздравей, за да платиш!” Това също е свобода на словото, до преди една година такива шеги се преследваха. Приемете този текст за бележка под черта и пожелайте здраве на тия, от които сме недоволни. Така се прави, това е официална българска черта."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com