Карбовски: Важно е Борисов да оздравее, защото другите варианти ще ни изправят пред тежки дилеми

43607
Карбовски: Важно е Борисов да оздравее, защото другите варианти ще ни изправят пред тежки дилеми
Снимка: бТВ

”Много е важно Борисов да оздравее. Защото всички други варианти ще ни изправят пред тежки дилеми. Не дай Боже, човешки не го желаем с Борисов - да стане нещо лошо. Какво ще се случва в главите на обикновения човек, нека помислим, пише журналистът Мартин Карбовски в социалната мрежа Фейсбук и като коментар за сайта Лентата.

1. Велик човек, нека направим комитет по вдигането на паметник и преименуването на негово име на някой площад. Това се случи в Правец, защо да не стане в Банкя.

Борисов разкри как се лекува от COVID-19

Премиерът Бойко Борисов разкри как се лекува от коронавирус в пост във Facebook. Той благодари на всички, котио проявават внимание и м...

2. Наказан беше от Бог заради /..... тук попълнете по желание/, Бог забавя, но не забравя.

3. Не е верно, не е мъртъв. Пак неговите номера. Обърнете внимание на последната версия на обществена реакция. Възможно ли е някой държавник да умре, а някой да не вярва, че е мъртъв? И какъв е повода за това? Възможно е и обратното - от нашата и съветската история знаем, че вождовете умират, но за това не ни се казваше веднага.

В демокрацията може да стане обратното - с помощта на службите един вожд да бъде погребан, а същият (за да не плати сметката) отива тайно опериран и разкрасен на някой остров, за да пие дайкири и да се подсмихва. Любителите на конспирации ще харесат това. Аз също мисля че е възможно, защото в това правителство има вече поне един министър, който си смени физиономията - медицината за тия неща просто не знае граници.

Защо да вярваме, ако ни кажат, че вождът е умрял? То е като да вярваме че вождът е болен - много хора имат съмнения в това. Но и замислете се - колко повода имаме да вярваме че вождът е или не е умрял? Николко - защото Борисов живее в собствената си приказка, която всички разказват според политическите си настроения. Как да вярвам че някой е мъртъв, като преди това ми е внушено, че е преследван с дрон?

Иван Бакалов: Дано Бойко оздравее, да е жив и здрав, да ни смайва с глупостите си и занапред

А леле, бащицата Борисов лепнал коронавирус... Таман гордо съобщиха как след две отрицателни проби му свалят карантината, щото е непобе...

Как да вярвам на която и да е новина от Банкя, когато ЧЕКМЕДЖЕТО ми беше представено като уйдурма на враговете му? А после той самият се представи пред Туск като жертва, а Туск му повярва в рамките на шегата? Как да вярвам на всичко казано лично от него, когато повечето неща си противоречат и плачат за рубриката на Цънцарова “180 градуса”?

Как да се вярва на политик е сложна психологическа структура - не е само “вярвах, но излъга ме!” Сред населението е традиция упорито да се допуска, че нещата казани от политик и телевизор не са верни. Не бяха верни именно (по време!) и съобщенията за смъртта на старите вождове. Сега защо да са верни?

В социалните мрежи хората кълнат и пишат - “късно е, и да умрете, вече не ви вярваме!” Други пишат - “оздравей, за да платиш!” Това също е свобода на словото, до преди една година такива шеги се преследваха. Приемете този текст за бележка под черта и пожелайте здраве на тия, от които сме недоволни. Така се прави, това е официална българска черта."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com