Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за домашни любимци от рециклирана пластмаса

2851
Kaufland България предлага лимитирана серия продукти  за домашни любимци от рециклирана пластмаса
Снимка: Kaufland

Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за домашни любимци от рециклирана пластмаса. Продуктите са налични в хипермаркетите на Kaufland в цялата страна тази седмица и до изчерпване на количествата.  

Серията включва котешки тунел за игра с топка, възглавница за домашен любимец, както и постелка или легло в различни размери. Продуктите са изработени от PET бутилки чрез иновативна технология. В процеса на преработка бутилките се почистват и раздробяват, претопяват се и се изплитат в нишки. Впоследствие изтъканите нишки влизат в състава на рециклирания полиестер, от който са произведени продуктите за домашни любимци.  

Лимитираната серия продукти за домашни любимци е налична в Kaufland за първи път, но това не са първите стоки от рециклирана пластмаса, които компанията предлага в България. През 2020 г. Kaufland беше първата търговска верига в страната, която предложи на потребителите спортна колекция от рециклирана пластмаса. Устойчивите спортни стоки Newcential бяха налични отново в асортимента на Kaufland и през март тази година. Скоро веригата ще предложи още продукти за бита от рециклирана пластмаса.  

Предложенията са в контекста на стремежа на компанията да развива устойчив асортимент и част от нейните ангажименти по стратегията RЕset Plastic* на групата Schwarz, от която е Kaufland, за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки.  

В дългосрочен план Kaufland България има за цел да намали употребата на пластмаса с минимум 20% до 2025 г. и да предлага продуктите от своите собствени марки в 100% рециклируеми опаковки. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com