Коментар №1 на седмицата: Приятен уикенд: Сашко убит от баща си, открит жив и невредим

130632
Коментар №1 на седмицата: Приятен уикенд: Сашко убит от баща си, открит жив и невредим

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 10000 ваши прочитания в Actualno.com.


На 19 ноември, след 9 дни на търсене, 12-годишният Александър Цветанов от Перник, беше открит жив и в сравнително добро състояние. Новината, разбира се, зарадва цяла България – не е преувеличено да се каже.

В цялата сага обаче отново лъсна това, което си остава ужасно неизкоренимо в България. Вестник "Уикенд", който откровено казано не знам кой не знае на кого е, излезе в съботния си брой със заглавие: "Сашко убит от баща си?".

Да, има въпросителен знак, не е твърдение. Един вид - предположение, насочване на внимание дори към ужасен вариант. Работа на медиите е да правят спекулации, ще кажат тези, които биха защитили това. И е факт – само че работа на медиите е и да се усетят кога правят ПРЕДИМНО спекулации, при това не защото има логична основа, на която да стъпят, а защото така е най-лесно да се заиграят с най-тъмното в човешката душа. Ако те не се усетят, да ги усетят потребителите им и да ги пратят в историята – да не вярват, да не четат, да не купуват.

Нищо такова няма да стане в България. Защо? Личното ми мнение, базирано на години и години опит в информационната сфера, е, че просто на голяма част от българите така им харесва! Те разсъждават по този начин – в сферата на конспирацията. А колкото е по-кална, толкова по-интересно. Публично може дори да се възмущават, обаче не пропускат да цъкнат, когато е "пикантно". Или направо гадно. Мазохизмът ни е национална черта.

Защо стигнахме дотук? Вече не знам. Промиха ли ни душите наред с мозъците не мога да кажа. От собствената си камбанария разсъждавам винаги в сферата на това да бъда любопитен и да проверявам дали някой не ме лъже. Вече не мога да кажа дали този навик съм го развил от семейна среда, от училище – мисля, че е комбинация. А и малко характер. И недоумявам как толкова много хора се оказаха със счупени мозъчни клетки и се оставят да ги водят за носа.

Защо ни е толкова трудно да се откажем от приятния за нас уикенд, когато е пагубен за друг?

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...